x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naşii de la Mioveni

Naşii de la Mioveni

de Daniel Stan    |    28 Feb 2008   •   00:00
Naşii de la Mioveni


După ce a remizat în prima parte a sezonului chiar în “Ştefan cel Mare”, gruparea pregătită de Sorin Cârţu a eliminat campioana din Cupă, după ce s-a impus ieri, la Urziceni, cu 1-0.

CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA - Dinamo a fost eliminată de Dacia


După ce a remizat în prima parte a sezonului chiar în “Ştefan cel Mare”, gruparea pregătită de Sorin Cârţu a eliminat campioana din Cupă, după ce s-a impus ieri, la Urziceni, cu 1-0.


Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru “câini”, Mărgăritescu fiind eliminat în minutul 4, după ce a reacţionat dur la un fault comis de Murgan. Degringolada dinamovistă a continuat cu ratarea unui penalty de către Dănciulescu (’21), după care totul s-a prăbuşit pentru trupa lui Cornel Ţălnar. Echipa care în prima parte a sezonului a fost egalată în “Ştefan cel Mare”, în prelungiri nu a ţinut cont de faptul că unul dintre finanţatori, Gigi Neţoiu, are inima alb-roşie şi şi-a văzut de joc. A profitat de penalty-ul obţinut de un fost dinamovist, Romulus Chihaia, şi transformat de Robert Neagoe (’56), ducând meciul excelent până la final. “Vom fi echipa primăverii”, spunea preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. Numai că suporterii au văzut ieri o trupă incapabilă să-şi creeze măcar o ocazie clară de gol, nereuşind să înscrie nici la o “indirectă” din careu, primită cadou din partea arbitrului Tiberiu Lajos.

 

CA PE VREMURI. “Acest arbitru este cunoscut pentru «realizările» sale. Au fost momente în care am crezut că jucăm înainte de 1989, cu Victoria. Îi felicit pe jucători că au profitat de şansa oferită şi ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul Daciei Mioveni, Sorin Cârţu. “Ne-am autoeliminat. Nu am marcat nici din penalty. Ne mai rămâne campionatul”, a spus şi Cornel Dinu. Unul dintre acţionarii lui Dinamo, Vasile Turcu, a plecat nervos, iar Gigi Neţoiu s-a bucurat doar pe jumătate. “Am râs cu un ochi, dar cu celălalt am plâns. Greşeala penibilă a lui Mărgăritescu a fost decisivă”, a precizat “Comandantul”.

 

Duşmani pentru o seară

Întâlnire între doi lideri în această seară, în “sferturile” Cupei României. Ioan Andone (foto dreapta) şi CFR Cluj în Liga 1, Răzvan Lucescu (foto stânga) şi FC Braşov în Seria 2 din liga secundă. “Prietenia dintre mine şi Răzvan nu ne-o poate strica nimeni, chiar dacă vom fi duşmani 90 de minute. Poate să câştige şi el, şi eu. Nu am văzut Braşovul în acest sezon, dar este clar că prin venirile lui Măldărăşanu, Abrudan şi Fabinho s-au întărit. Cupa este unul dintre obiectivele noastre în acest sezon, însă ne aşteaptă un meci foarte greu”, a declarat tehnicianul clujenilor. “Ando” a mai adăugat: “CFR nu a câştigat nici un trofeu în istorie şi aş fi cel mai fericit antrenor dacă aş reuşi să aduc această bucurie suporterilor. Mă gândesc la event”. Tot astăzi se dispută şi partida dintre Pandurii Tg. Jiu şi Gloria Buzău, două trupe care în campionat au acelaş obiectiv, evitarea retrogradării.

 

 

Bună seara de la Mara

Deţinătoarea trofeului a urmat drumul lui Dinamo, rapidiştii evoluând lamentabil în faţa unei trupe mult mai motivate. Unirea Urziceni s-a aflat peste Rapid la toate capitolele, doar intervenţiile extraordinare ale lui Dani Coman făcând ca scorul să fie doar 1-0. Ialomiţenii puteau deschide scorul încă din minutul 35, însă goalkeeperul alb-vişiniilor a parat penaltyul executat de Galamaz, după un henţ comis de belgianul Leonard. După pauză tot Unirea a făcut legea, iar golul a venit după execuţia superbă a lui Mara (’71). Astfel, gruparea pregătită de Dan Petrescu a mai dat o lovitură după ce, în faza anterioară a Cupei, reuşise să elimine Steaua. Cum şi Dinamo a părăsit competiţia, este pentru prima oară după 14 ani când Bucureştiul nu are o echipă în semifinalele Cupei României-Timişoreana. (Delia Gomoescu)

 

 

“Sferturi”

Ieri

Dacia Mioveni – Dinamo 1-0

R. Neagoe (’54 – pen.)

 

FC Unirea – Rapid             1-0

Mara (’71)

 

Azi

16:15, Bucureşti, Stadion Cotroceni

Pandurii – Gloria Buzău

M. Drăgănescu – D. Roşu,

R. Ghinguleac

20:30, Bucureşti, Stadion Dinamo

CFR Cluj – FC Braşov

Al. Deaconu – Ad. Vidan,

B. Velicu

 

* Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Antena 1

 

×
Subiecte în articol: sport dinamo