x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naşu: "Nu va fi uşor"

Naşu: "Nu va fi uşor"

de Marius Mihalcea    |    03 Sep 2008   •   00:00
Naşu: "Nu va fi uşor"

ROMÂNIA – LITUANIA ● Start în campania pentru CM 2010
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, avertizează că echipa Lituaniei este mai bună decît cea a Letoniei, pe care "tricolorii" au învins-o cu 1-0 într-un amical disputat la Urziceni acum trei săptămîni.



ROMÂNIA – LITUANIA ● Start în campania pentru CM 2010
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, avertizează că echipa Lituaniei este mai bună decît cea a Letoniei, pe care "tricolorii" au învins-o cu 1-0 într-un amical disputat la Urziceni acum trei săptămîni.

Considerînd meciul de verificare de la 20 august, de la Urziceni, un bun punct de reper, adversarul de
atunci al trupei lui Victor Piţurcă, Letonia, avînd un stil de joc asemănător Lituaniei, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, consideră că România nu va avea o misiune uşoară sîmbătă, la Cluj.

COMPARAŢIE. "Cu Lituania nu ne aşteaptă nicidecum un meci simplu, dar nici cu Feroe, pentru că nu ştim cum aterizăm acolo. Cred că se va discuta la UEFA această chestiune, fiindcă au fost destule cazuri, în preliminariile trecute, cînd adversarele Insulelor Feroe nu au putut ateriza acolo. Revenind la partida cu Lituania, cred că această echipă este mai bună decît Letonia, dar cum este vorba despre un meci oficial, sper că jucătorii noştri se vor concentra şi vor lua toate punctele. Am emoţii mari fiindcă Lituania a pus probleme mai multor echipe puternice", a spus şeful FRF la GSP TV Plus. Naşu’ a lărgit apoi cadrul discuţiei şi a făcut referire şi la următorul meci al "tricolorilor", după "dubla" cu Lituania şi cu Insulele Feroe pînă la sfîrşitul anului aceştia urmînd să primească vizita Franţei: "Eu mă gîndesc să obţinem nouă puncte din aceste meciuri. Prefer să pierd în Franţa şi să cîştigăm la Constanţa fiindcă, dacă facem egal în fiecare meci, ambele echipe ar pierde cîte patru puncte. Mai este Serbia, o echipă foarte puternică, deşi după calculele hîrtiei are a treia şansă la calificare. Numai că Serbia are mulţi fotbalişti în campionatele puternice ale Europei, pe cînd noi, în afară de Mutu şi de Chivu, nu prea avem jucători la echipe mari".

Mircea Sandu nu priveşte cu ochi buni faptul că mai mulţi jucători români revin în Liga 1. "E un regres. Cred că multora dintre fotbaliştii noştri le lipseşte mentalitatea, pentru că, dacă ar fi profesionişti, nu ar juca rummy, nici FIFA Manager şi nu s-ar duce la discotecă zi de zi", a comentat Naşu.  

Credit lui Piţurcă

În ceea ce priveşte relaţia sa cu selecţionerul, Mircea Sandu a spus că aceasta nu s-a deteriorat după Euro 2008, aşa cum s-a scris, şi că Victor Piţurcă se bucură în continuare de tot sprijinul său: "Nu e nici o problemă dacă eu nu vorbesc direct cu Victor Piţurcă de fiecare dată, pentru că responsabili de echipa naţională sînt Ionuţ Lupescu şi oamenii pe care-i are acesta în subordine – Daniel Prodan, Miodrag Belodedici şi Florin Prunea. Piţurcă poate rămîne la cîrma echipei naţionale şi dacă se compromite calificarea la CM 2010. Oricum, eu nu am lăsat niciodată senzaţia că nu voi respecta contractul dacă Piţi ratează calificarea".

Becalisme

Şeful FRF i-a luat ieri apărarea lui Adrian Mutu în conflictul pe care internaţionalul nostru îl are cu finanţatorul Stelei, Gigi Becali. "Astea sînt becalisme! Nu poţi să spui aşa ceva atunci cînd susţii că eşti credincios, să blestemi un om. Dacă există cu adevărat, această datorie nu se stinge în văzul lumii. Să ajungi să blestemi un om este de rîsul curcilor", a spus Mircea Sandu la GSP TV. Luni, după ce a apărut informaţia potrivit căreia Mutu s-a accidentat la o mînă la unul dintre antrenamentele Fiorentinei şi va rata meciurile României cu Lituania şi Insulele Feroe, Gigi Becali a spus: "Am auzit că Mutu s-a lovit la mînă. Vreau să îşi rupă şi mîna cealaltă şi să nu mai joace. L-am şi sunat să îi spun că dacă nu-mi dă banii îl bate Dumnezeu şi îşi rupe mîna, şi aşa a şi fost". Finanţatorul Stelei susţine că Adrian Mutu are să-i achite o datorie de 75.000 de euro, care datează de acum cinci ani.

Tineret

Selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, priveşte cu multă concentrare următoarele meciuri din grupa a 10-a a preliminariilor CE 2009, contra Bosniei (6 septembrie, la Zenica) şi Ţării Galilor (9 septembrie, la Iaşi). "Ar fi un ghinion să ne oprim la baraj şi ar fi un prilej pentru unii să spună că am ajuns aici din întîmplare. Avem o serie de rezultate bune, care ne îndreptăţesc la calificare. Pentru orice jucător tînăr, fără experienţă, contează moralul. Cînd obţii rezultate bune în amicale, contra unor echipe ca Italia, Olanda sau Anglia, automat te simţi mai puternic şi mai pregătit. La echipa de tineret s-a construit cărămidă cu cărămidă, partidă cu partidă. Ar fi păcat să ne înecăm la mal. Nici un meci nu seamănă cu celălalt şi meciul cu Bosnia e foarte important. Ne apropiem de finiş şi trebuie să fim foarte atenţi, pentru că ne aşteaptă un meci greu cu Bosnia".

×
Subiecte în articol: sport