x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne-au dezintegrat

Ne-au dezintegrat

de Vlad Ionescu    |    16 Dec 2007   •   00:00
Ne-au dezintegrat
Sursa foto: FRANCK FIFE/

Naţionala feminină a ţării noastre a ratat calificarea in finala CM din Franţa, fiind intrecută cu 30-20 de Rusia, deţinătoarea trofeului. Azi, tricolorele vor disputa finala mică, cu Germania (ora 15:00, in direct la TVR 1).

Naţionala feminină a ţării noastre a ratat calificarea in finala CM din Franţa, fiind intrecută cu 30-20 de Rusia, deţinătoarea trofeului. Azi, tricolorele vor disputa finala mică, cu Germania (ora 15:00, in direct la TVR 1).

Meciul de infarct cu Franţa, din sferturile de finală, decis după patru reprize de prelungiri, a lăsat urme adănci in răndul elevelor lui Gheorghe Tadici. In faţa celui mai puternic adversar intălnit pănă acum, Romănia a părut o echipă stoarsă de vlagă, incapabilă să pună in practică vreun plan tactic. Cu doar două goluri inscrise pe contraatac, cu un procentaj foarte slab al liniei de nouă metri, in care Cristina Neagu, de exemplu, eroina partidei cu Franţa, nu a marcat decăt de trei ori din zece aruncări, şi fără o extremă dreapta care să pună probleme, formaţia Romăniei a găsit cu greu calea spre poarta adversă, deşi a avut mai multe minute de superioritate numerică şi a beneficiat de mai multe aruncări de la linia de 7 metri. Golurile Romăniei au fost marcate de Meiroşu (5), Gălcă (3), Luca (3), Neagu (3), Balint (2), Maier (1), Beşe (1), Brădeanu (1), Lecuşanu (1). Rusia s-a dovedit o echipă nu doar solidă, ci şi omogenă, neexistănd diferenţe intre jucătoarele din teren şi cele de pe bancă. "Cu Franţa am consumat energie căt pentru două meciuri. Jucătoarele au fost foarte obosite sub toate aspectele, fizic şi mental. Tactic am jucat foarte slab, am intrat in criză de idei. Pun evoluţia noastră din acest meci pe seama oboselii, nu a lipsei de dorinţă. In plus, Rusia are 14 jucătoare de forţă, la ele schimbările nu s-au simţit. Probabil că asta este diferenţa dintre handbalul romănesc şi cel rusesc", a declarat cu amărăciune Tadici.

PENTRU BRONZ. Rămăne şansa de a căştiga medalia de bronz, astăzi, in finala mică, tricolorele vor juca impotriva Germaniei, invinsă in cealaltă semifinală de Norvegia, cu 33-30. "Va fi foarte dificil, pentru că echipele romăneşti au căderi in astfel de momente. Există şi această oboseală care s-a acumulat, dar vom incerca să le remontăm pe fete şi să luptăm pănă la ultima picătură de energie pentru această medalie", crede Gheorghe Tadici.

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport