x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Neaga, la Wigan?

Neaga, la Wigan?

de Delia Gomoescu    |    19 Iul 2005   •   00:00
Neaga, la Wigan?

Fostul golgeter stelist, actualmente jucatorul sud-coreenilor de la Chunnam Dragons, este aproape de un transfer in Premier League, la nou-promovata Wigan Athletic.

Adrian Neaga este gata sa lase fotbalul din Coreea de Sud pentru Premier League. Fostul jucator al Stelei, in prezent la Chunnam Dragons, are o oferta de la nou-promovata Wigan Athletic. Desi exista cateva inconveniente, sunt sanse mari ca transferul sa se concretizeze, dupa cum a informat si agentia goal.com.

CONDITII. Una dintre probleme se leaga de latura financiara. Gruparea britanica ofera 1,5 milioane de dolari pentru atacantul roman, in timp ce formatia sud-coreeana solicita 2,5 milioane.

Cele doua parti ar putea ajunge totusi la un compromis. In sensul ca asiaticii s-ar putea multumi numai cu doua milioane, atata vreme cat ar iesi clar in castig, ei platind in luna martie Stelei doar jumatate din aceasta suma. O alta piedica o reprezinta faptul ca Neaga nu a jucat 75% din meciurile echipei nationale din ultimii doi ani, conditie care ar fi trebuit indeplinita pentru a primi permisul de munca in Anglia. Clubul Wigan Athletic s-a angajat insa sa rezolve aceasta problema, urmand sa solicite o derogare de la FA.

RELANSARE.

Un transfer in Premier League ar reprezenta pentru Neaga relansarea carierei internationale. Daca in 2004 a fost o prezenta constanta printre tricolori, avand sase selectii, in acest an, dupa plecarea in Coreea, el a iesit din atentia selectionerului. Adrian Neaga a semnat pentru Chunnam Dragons in martie 2005.

REZOLVARE


"Oferta englezilor pentru Neaga este extrem de serioasa. Cred ca pana la urma se va gasi solutia in privinta sumei de transfer. In legatura cu dreptul de munca al lui in Anglia, cei de la Wigan s-au angajat sa rezolve ei problema"
Dumitru Tudor
impresarul lui Adrian Neaga

E STUDENT
Saptamana trecuta, Neaga a venit in tara pentru a-si sustine o parte din examenele la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Pitesti, unde este student in primul an. Printre probele practice pe care jucatorul le-a trecut cu brio s-au numarat fotbalul, handbalul si gimnastica. El urmeaza ca in maximum doua luni sa revina in tara pentru sustinerea examenelor teoretice. Desi are 26 ani, fotbalistul nu este decat in primul an la facultate. Rica a mai fost o data studentul Universitatii pitestene, dar, o data cu plecarea sa de la FC Arges la Steaua, a ales sa se transfere la Universitatea din Bacau. Fiind prea departe, el a fost exmatriculat, pentru ca nu a calcat niciodata pragul acelei facultati. Interesant este ca in aceeasi situatie s-a aflat si bunul sau prieten Adrian Mutu, care a fost dat afara de la Universitatea bacauana din aceeasi cauza.

CINE ESTE WIGAN ATHLETIC
Clubul Wigan Athletic a fost infiintat in 1932, insa va juca pentru prima data in Premier League in sezonul care urmeaza sa inceapa la 13 august. In stagiunea trecuta, Wigan a terminat pe locul secund in liga a doua engleza, dupa Sunderland, si a izbutit pentru prima data in istorie promovarea. Posibila noua formatie a lui Neaga are un lot multinational in care se gasesc englezi, scotieni, irlandezi, un brazilian si un francez. In meciul de debut in Premiership, Wigan va evolua pe teren propriu chiar impotriva campioanei Angliei, Chelsea.
×
Subiecte în articol: sport neaga wigan