x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nemţii au nevoie doar de remiză

Nemţii au nevoie doar de remiză

de Daniel Stan    |    16 Iun 2008   •   00:00
Nemţii au nevoie doar de remiză

GRUPA B  ●  Austria – Germania
Austriecii nu au decît varianta victoriei, în vreme ce Germania pare mai liniştită. În acelaşi timp, polonezii sînt realişti şi nu mai speră într-o minune.



GRUPA B  ●  Austria – Germania
Austriecii nu au decît varianta victoriei, în vreme ce Germania pare mai liniştită. În acelaşi timp, polonezii sînt realişti şi nu mai speră într-o minune.

În urmă cu 26 de ani, la turneul final al Campionatului Mondial din Spania, Austria a făcut un cadou Germaniei, care a învins cu 1-0, s-a calificat în dauna Algeriei şi a disputat finala.

ALTĂ POVESTE. S-a scris mult pe seama acelei partide, dar totul s-a dat uitării. De această dată, Austria, cu doar un singur punct după două partide, trebuie să cîştige pentru a mai spera la calificare, în timp ce nemţii au încercat să-şi lingă rănile după eşecul în faţa Croaţiei. “Meciurile cu Germania sînt pentru mine ceva foarte special. Nu ne gîndim decît la victorie, vreau să facem fericită o ţară întreagă. Este, înainte de toate, un meci al orgoliilor”, a declarat selecţionerul austriecilor, Josej Hickersperger. De partea cealaltă, tehnicianul Germaniei, Joachim Low, nu concepe vreun pas greşit: “Jocul cu Croaţia a trecut, acum va fi altă poveste. Veţi vedea o altă echipă a Germaniei în faţa Austriei. Trebuie să cîştigăm cu orice preţ”. Antrenorul germanilor are şi două motive de bucurie, jucătorii accidentaţi fiind refăcuţi pentru disputa din această seară, de pe arena “Ernst Happel” din Viena. “Nu mai sînt probleme cu Podolski şi Lahm, totul s-a rezolvat. Doar Jansen nu arată prea bine, dar sînt convins că va fi apt pînă la ora partidei cu Austria. Avem garanţii în acest sens.”

Polonia – Croaţia

 Deja calificată în faza “sferturilor”, după două victorii cu Austria şi Germania, naţionala Croaţiei are un meci mai uşor, cu Polonia, prilej pentru antrenorul Slaven Bilici de a odihni o parte dintre jucători. “Sîntem calificaţi de pe primul loc şi mă gîndesc că este nevoie să odihnesc o parte dintre titulari. Dar şi în aceste condiţii ne dorim al treilea succes consecutiv”, a declarat tehnicianul croaţilor. În schimb, omologul său, Leo Beenkakker, nu mai crede în calificare: “Dacă învingeam Croaţia, altfel discutam acum. Aşa, nu cred că mai avem vreo şansă. Sîntem eliminaţi, dar cu toate astea vom încerca să facem spectacol”. Partida se va desfăşura de la ora 21:45, la Klagenfurt, în acelaşi timp cu Germania – Croaţia.

×
Subiecte în articol: sport