x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Organizatorii Wimbledon motivează întârzierile jocurilor prin grija față de siguranța jucătorilor

Organizatorii Wimbledon motivează întârzierile jocurilor prin grija față de siguranța jucătorilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   21:00
Organizatorii Wimbledon motivează întârzierile jocurilor prin grija față de siguranța jucătorilor
Sursa foto: Hepta

Organizatorii de la Wimbledon și-au apărat marți politica privind retractarea acoperișului de pe Centre Court, de la Wimbledon, după ce meciul de deschidere al lui Novak Djokovic a suferit o amânare de 80 de minute din cauza ploaii care a făcut ca iarba să fie prea alunecoasă.

Djokovic conducea cu un set, în condițiile în care luni a căzut o ploaie ușoară, înainte ca acoperișul retractabil, instalat în 2009, la un cost de 80 de milioane de lire sterline, să fie închis.

Jocul nu a fost reluat, însă, deoarece iarba devenise umedă și, în ciuda eforturilor unui Djokovic jovial, cu un prosop, și a personalului de pe teren cu suflante de aer, a avut loc o întârziere frustrantă.

Cu un sistem de climatizare de ultimă generație, jocul ar trebui să se reia în cel mult 30 de minute după apăsarea comutatorului pentru închiderea acoperișului.

Astfel, întârzierea mai lungă i-a lăsat pe campionul în exercițiu Djokovic și pe adversarul său argentinian Pedro Cachin nedumeriți, la fel ca și publicul, mai ales că jocul a fost reluat rapid pe terenul 1.

"A fost foarte ciudat că timp de mai bine de o oră situația nu s-a schimbat deloc în bine", a declarat Djokovic, al doilea favorit, care s-a impus cu 6-3, 6-3, 7-6(4) cu acoperișul redeschis.

Organizatorii turneului au declarat că siguranța jucătorilor a fost întotdeauna prioritară în astfel de circumstanțe.

"Arbitrul principal acordă toată atenția necesară atunci când verifică dacă terenurile sunt apte pentru joc după o întârziere din cauza ploii, deoarece siguranța jucătorilor este prioritatea noastră principală", se arată într-un comunicat.

"În acest caz, a fost nevoie de mai mult timp pentru a se usca decât se anticipase. În plus, având în vedere că existau indicii că ploaia urma să se oprească în curând, s-a luat decizia de a relua jocul cu acoperișul deschis.

"Jucătorii au fost informați în mod regulat în această perioadă."

Acoperișul a fost din nou retractat, marți, în condițiile în care a plouat din nou pe parcursul zilei.

Campioana în exercițiu, Elena Rybakina a fost programată prima pe terenul central, iar meciul se joacă cu acoperișul închis pe tot parcursul acestuia. arlos Alcaraz joacă și el pe Court 1, tot cu acoperișul tras. Toate celelalte meciuri au fost amânate sau întrerupte.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: novak djokovic wimbledon