x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nu vor să mai păţească o altă ruşine

Nu vor să mai păţească o altă ruşine

de Daniel Stan    |    08 Aug 2009   •   00:00
Nu vor să mai păţească o altă ruşine
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Înainte de faza grupelor, roş-albii vor trebui să elimine o echipă din Cehia, care sezonul trecut a terminat campionatul pe locul 3, iar în perioada de pregătire a terminat la egalitate, 0-0, într-un amical cu CFR Cluj.



Oficialii grupării din Ştefan cel Mare atrag atenţia după tragerea la sorţi de ieri, când în drumul spre grupele Europa League Dinamo va trebui să treacă de cehii de la Slovan Liberec, o formaţie fără vreo performanţă în cupele europene. Amintirile ruşinoase cu Knattspyrnufelag, Polonia Varşovia, Elfsborg sau NEC Nijmegen încă dăinuie în mintea conducătorilor. "Nu trebuie să tratăm meciul aşa cum le-am tratat pe altele, gen Nijmegen sau Elfsborg. Noi ne-am calificat în faze superioare când am întâlnit echipe puternice. Totuşi, consider că avem prima şansă, deşi, la prima vedere, pare uşor. Nu cer decât să nu mai avem surprize, Slovan Liberec este o echipă accesibilă, cu toată stima pentru fotbalul ceh. În acest moment, obiectivul nostrum este calificarea în grupele Europa League, nu mai vreau să mai trăiesc vreo dezamăgire", a declarat preşedintele executiv al "câinilor", Cristi Borcea. Un alt oficial, administratorul delegat Cornel Dinu, a precizat: "Vor fi partide echilibrate, întrucât cehii produc în fotbal respect şi echilibru. Nu avem foarte multe date despre adversar. Va trebui să menţinem o linie ascendentă până la partidele cu Slovan Liberec şi trebuie să fim foarte atenţi, mai ales că va urma o perioadă de foc în campionat, meciuri cu CFR Cluj şi Steaua". Prima manşă se va disputa la 20 august, la Bucureşti, iar returul la 27 august, la Liberec.

Cine este Slovan Liberec
Adversara dinamoviştilor are în palmares trei titluri de campioană, în 2002, 2004 şi 2006, o Cupă a Cehiei, în 2000, iar ca performanţe în Europa a reuşit un "sfert" în Cupa UEFA, în 2002, şi finala fostei UEFA Intertoto, în 2004. Partidele de pe teren propriu le dispută pe Stadionul "U Nisy", care are o capacitate de 9.900 de locuri. Slovan Liberec, antrenată de Ladislav Skorpil (64 ani), a disputat în perioada de pregătire din această vară un meci amical cu CFR Cluj, scor 0-0.

×
Subiecte în articol: sport dinamo