x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Obiectiv indeplinit

Obiectiv indeplinit

08 Mar 2004   •   00:00

Delegatia Romaniei si-a indeplinit obiectivul la Budapesta, cucerind doua medalii, ambele de bronz.

PREMIERA. Prima a fost castigata sambata seara de catre Stefan Vasilache, 25 de ani, care, la saritura in inaltime, cu o performanta de doar 2,25 metri, a prins podiumul, impartind treapta a treia cu alti doi atleti. Rezultatul e cu atat mai laudabil cu cat el reprezinta prima distinctie mondiala din istoria atletismului masculin romanesc. Pe prima treapta a podiumului a urcat suedezul Holm (2,35 m), secondat de rusul Rybakov (2,32 m).

STAFETA. A doua medalie a fost obtinuta aseara in proba de stafeta 4x400 metri de catre echipa feminina formata din Angela Morosanu, Alina Rapanu, Maria Rus si Ionela Tarlea. Fetele noastre s-au autodepasit, atat timpul inregistrat in semifinale, cat si cel din finala reprezentand recorduri nationale. Cu 3:30.06, Romania s-a aflat la doar o sutime de locul 2 ocupat de Belarus. Proba a fost castigata de Rusia cu 3:23.88, nou record mondial.

LOCUL 4. Doar 2 centimetri l-au despartit pe Bogdan Tarus de medalia de bronz la saritura in lungime. Romanul a reusit o evolutie constanta, cu sarituri de peste 8 metri, cea mai buna masurand 8,26 m. El a fost devansat de rusul Skurlatov (8,28 m). Aurul i-a revenit americanului Steingfellow (8,40 m), iar argintul jamaicanului Beckford (8,31 m). Si Ionela Tarlea (foto) a reusit doar locul 4 in proba de 400 de metri. Cu timpul de 51,58 secunde, ea a fost intrecuta de rusoaicele Nazarova si Krasnomovets si de Tonique Williams din Bahamas. La randul sau, Marian Oprea a terminat proba de triplusalt pe locul 5 (17,19 m).

×
Subiecte în articol: sport