x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pancu a fost neglijat

Pancu a fost neglijat

19 Dec 2004   •   00:00

Editorialistii unui celebru ziar turc au ajuns la concluzia ca Daniel Pancu, eterna rezerva de la sosirea lui Vicente del Bosque la Besiktas, e una dintre solutiile pentru redresarea "vulturilor".

CATALIN FAINISI

PRIGONIT. Daniel Pancu a fost unul dintre jucatorii care au fost uitati de Vicente del Bosque
Desi nu a evoluat prea mult in sezonul acesta pentru Besiktas, Daniel Pancu ramane unul dintre jucatorii preferati ai editorialistilor turci. Astfel, Metin Tukenmez, Basri Baykoc si Cem Dizdar au comentat, intr-un articol aparut in cotidianul Fanatik, situatia romanului in echipa "vulturilor".

INVINGATOR.Metin Tukenmez scrie ca Besiktas nu va avea evolutii mai bune doar prin folosirea lui Pancu, ci prin schimbari majore in lot. "Majoritatea jurnalistilor care au urmarit meciurile echipei Besiktas l-au comparat cu un fotbalist amator. Insa Pancu, prin priceperea lui Lucescu de a scoate tot ce-i mai bun din fotbalisti, a devenit unul dintre titulari. Atunci echipa era una castigatoare. Acum, Besiktas nici nu se dezvolta si nici nu avanseaza", spune editorialistul, care vede in Pancu una din solutiile pentru noua formula de joc. "Cu toate acestea, problema echipei nu poate fi rezolvata cu un singur jucator. Besiktas isi va reveni prin schimbari radicale in lot".

ATITUDINE. De partea cealalta, Basri Baykoc noteaza ca Pancu reprezinta una dintre dilemele lui del Bosque. "Lotul de 11 jucatori al echipei Besiktas nu a ajuns niciodata la un nivel atat de bun incat Pancu sa nu poata face parte din el. Romanul e unul dintre cei mai puternici din echipa si ar putea fi un joker, dar nu a fost inclus in schemele lui del Bosque", spune turcul, care considera ca romanul este marginalizat de conducerea clubului.

TALENT. Pancu este considerat drept unul dintre cei doi "vulturi" ce ar putea fi titulari la orice formatie importanta din Turcia sau din Europa. "Celalalt este Oscar Cordoba. Pancu poate juca oriunde este plasat si se pricepe atat la chestiuni dure, cum ar fi presingul, cat si la cele care necesita finete, cum sunt pasele si suturile. Nu poate face treaba cu Besiktas insa, deoarece straluceste un meci sau doua, iar apoi se stinge. Echipa este constituita gresit si antrenata gresit", scrie in completare Cem Dizdar, care apreciaza ca "perioada Vicente del Bosque" a reprezentat pentru Daniel Pancu "un fel de sfarsit".

DILEMA

"Ma pregatisem toata saptamana ca sa joc in meciul cu Parma si ma gandeam ca voi fi titularizat, dar nu m-am suparat. Nu inteleg de ce nu am fost folosit. Ar trebui sa il intrebati pe antrenor. El stie mai bine ce trebuie sa faca" - Daniel Pancu

DEMISIE
Dupa eliminarea din Cupa UEFA, Vicente del Bosque va demisiona de la carma lui Besiktas astazi. "Am fost sustinut foarte mult de conducerea clubului si de suporteri. Am facut totul pentru a fi demn de increderea lor, dar nu am avut succes. Ar fi rau si pentru mine si pentru club sa raman", le-a spus del Bosque apropiatilor sai. Presedintele "vulturilor", Yildirim Demiroren, ramas in Italia dupa infrangerea de la Parma, a discutat deja cu Alberto Zaccheroni si asteapta un raspuns de la acesta. De asemenea, o alta varianta pentru turci este Lothar Matthaus, recomandat de Mircea Lucescu, dar Demiroren l-ar dori si pe Fatih Terim.
×
Subiecte în articol: sport beşiktaş pancu