x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pantani se izolase

Pantani se izolase

17 Feb 2004   •   00:00

Misterele unui deces surprinzator.

"Nimeni nu a reusit sa ma inteleaga. Nici macar familia mea. Am ramas singur. " Sunt cateva dintre gandurile asternute pe hartie de Marco Pantani in ultimele sale ore de viata. In cele noua bilete gasite in camera sa de hotel, de catre procurori, predomina trei cuvinte: singuratate, tristete si complot.

CIUDAT. Faptul ca Pantani nu era in apele sale reiese si din intrebarea pe care ciclistul a adresat-o unei cameriste cu doua zile inainte de a muri: "Ti-e frica de mine? Crezi ca sunt ciudat? ". Timp de patru zile, "Piratul" nu a vorbit cu nimeni la telefon si a iesit din camera doar pentru a merge la masa. De cele mai multe ori insa isi lua mancarea si urca inapoi in camera. Rareori ii permitea cameristei ucrainene Larissa sa intre pentru a face curat. Parea ca vrea sa se izoleze de lume. O lume care, credea el, era incapabila sa-l inteleaga si sa-l accepte.

IPOTEZE. Starea depresiva accentuata in care se gasea a dus, intr-o prima faza, la ipoteza ca Pantani ar fi putut sa-si ia viata. Procurorul Gengarelli exclude insa varianta sinuciderii. Medicii legisti au stabilit ca rutierul italian a murit in urma unui stop cardiac, insa deocamdata nu se cunosc cauzele.

Maradona: "Noi toti l-am abandonat"
"Cand castiga era mereu inconjurat de o gramada de oameni. Toti il adulau. A daruit ata ta bucurie celor din jur. In schimb, cand a inceput sa piarda, toti l-au abandonat. Noi l-am abandonat, noi l-am lasat sa moara", a comentat Maradona. Cei doi s-au cunoscut in Cuba, in luna noiembrie a anului trecut. Apropiatii spun ca sejurul la resedinta lui Maradona nu i-a facut deloc bine rutierului italian. Noptile pierdute, petrecute in compania lui "El Pibe d’Oro", nu se potriveau cu viata unui sportiv.

"Mi l-au omorat"
Tonina si Paolo Pantani, parintii ciclistului italian, plecasera in Grecia la mijlocul saptamanii trecute fara sa stie in ce situatie se afla fiul lor. Pe durata drumului de intoarcere spre Italia, mama lui Pantani repeta obsesiv: "Mi l-au omorat, mi l-au omorat". Surse ale Politiei italiene, citate de "Gazzetta dello Sport" au precizat ca toate bunurile fostului rutier italian trecusera de ceva timp in administrarea tatalui. Asta ar explica raporturile destul de incordate pe care Pantani le-a avut cu parintii sai.

×
Subiecte în articol: sport pantani