x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Paris - Dakar / Liderul secţiunii auto, exclus din cursă!

Paris - Dakar / Liderul secţiunii auto, exclus din cursă!

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Ian 2009   •   00:00
Paris - Dakar / Liderul secţiunii auto, exclus din cursă!

Echipajul format din Nasser Al Attiyah şi Tina Thorner, lider la secţiunea auto în Raliul raid Dakar 2009, a fost exclus din competiţie la finalul etapei a şasea, disputată joi între localităţile argentiniene San Rafael şi Mendoza.



Din cauza condiţiilor dificile de concurs (un vad devenit imposibil de trecut din cauza ploii), etapa a şasea a fost neutralizată după 178 km de probă specială, iar Nasser Al Attiyah (BMW), câştigător al etapelor 1 şi 3, a fost exclus după ce a ratat 9 puncte de control. Al Attiyah a avut o problemă la radiator şi a preferat să evite teribilul cordon de dune din faţa sa. În urma acestei decizii a organizatorilor, sud-africanul Giniel De Villiers (Volkswagen) a dat o dublă lovitură, el câştigând etapa şi devenind lider la general.

Echipajul Giniel De Villiers/Dirk Von Zitzewitz (Africa de Sud/Germania/Volkswagen) a obţinut victoria în etapa a şasea cu timpul de 2 h 12 min 33 sec, devansând echipajul Mark Miller/Ralph Pitchford (SUA/Africa de Sud/Volkswagen) cu 20 sec şi echipajul Carlos Sainz/Michel Perin (Spania/Franţa/Volkswagen) cu 3 min 30 sec. La general, Giniel De Villiers este lider, cu un total de 20 h 59 min 34 sec, urmat de Carlos Sainz, la 07 min 39 sec, şi de Mark Miller, la 17 min 51 sec, etc.

×
Subiecte în articol: sport