x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Paris-Dakar / Marcel Butuză a abandonat

Paris-Dakar / Marcel Butuză a abandonat

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Ian 2009   •   00:00
Paris-Dakar / Marcel Butuză a abandonat

Pilotul Marcel Butuză şi-a fracturat o coastă în urma unei căzături şi a fost nevoit să abandoneze la Raliul Dakar încă din a doua etapă, informează team-ul  Vectra Racing Team.



În prima etapă din America de Sud a Dakar-ului, proba specială s-a desfăşurat într-o zonă cu foarte mult praf, iar intr-un viraj foarte strâns fără vizibilitate din cauza prafului ridicat de ceilalţi concurenţi, Marcel Butuză a căzut. În urma acestui incident, Butuză s-a ales cu o coasta ruptă. Deşi a suportat durerea în prima parte a zilei a doua, nu a putut ajunge mai departe de punctul de control orar nr. 2, citeaza Mediafax din comunicatul echipei. Aceasta este a doua participare a lui Marcel Butuză la Dakar după ediţia 2007, încheiată cu un abandon tehnic.

Un alt pilot de la Vectra Racing Team, Emanuel Gyenes a căzut într-o groapă nesemnalizată pe road book şi are probleme destul de grave cu braţul stâng (încă se aşteaptă rezultatul investigaţiilor medicale). Participarea lui Gyenes în continuare la Dakar este pusă sub semnul întrebării. Romeo Duicu a rămas în schimb la Dakar 2009. Romeo Duicu l-a înlocuit pe Alex Gârbacea în echipă şi a devenit tată pentru prima oară cu doar câteva zile înainte de începerea raliului.

×
Subiecte în articol: sport