x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pentru meciul cu Italia, Piţurcă operează schimbări - Codrea, în locul lui Cociş

Pentru meciul cu Italia, Piţurcă operează schimbări - Codrea, în locul lui Cociş

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    12 Iun 2008   •   00:00
Pentru meciul cu Italia, Piţurcă operează schimbări - Codrea, în locul lui Cociş

EURO 2008 – ROMÂNIA ● Pentru meciul cu Italia, Piţurcă operează schimbări
Selecţionerul Victor Piţurcă va aborda meciul de mîine cu Italia, de la Zürich, ora 19:00, cu o formulă schimbată faţă de partida inaugurală, cea cu Franţa, încheiată 0-0. În mod cert, în linia mediană va apărea Paul Codrea, care îi va lua locul lui Răzvan Cociş în primul “11”.



EURO 2008 – ROMÂNIA ● Pentru meciul cu Italia, Piţurcă operează schimbări
Selecţionerul Victor Piţurcă va aborda meciul de mîine cu Italia, de la Zürich, ora 19:00, cu o formulă schimbată faţă de partida inaugurală, cea cu Franţa, încheiată 0-0. În mod cert, în linia mediană va apărea Paul Codrea, care îi va lua locul lui Răzvan Cociş în primul “11”.

Încă de la plecarea de la Bucureşti, Victor Piţurcă a anunţat că va alcătui formula de start în funcţie de adversarul pe care-l întîlneşte. Dacă în privinţa apărării, locurile par bătute în cuie, titularii din meciul cu Franţa fiind de neclintit, modificările pot interveni în celelalte compartimente.

MIJLOC. Prima mutare, previzibilă, de altfel, va fi operată în linia de mijloc. Paul Codrea, jucător în Serie A, la Siena, şi bun cunoscător al fotbalului italian, va fi titularizat, în dauna lui Răzvan Cociş. De altfel, Piţurcă a experimentat această variantă şi în meciul cu Franţa, cînd, în ultimele 20 de minute, l-a schimbat pe Cociş cu Codrea. “Cociş a jucat bine, dar a greşit cîteva pase” a fost explicaţia dată de selecţioner la mutarea efectuată atunci. Practic, Codrea va juca mai mult în banda dreaptă, Rădoi va fi folosit la închidere, iar Chivu va acoperi banda stîngă.

ATAC. Accidentarea lui Ciprian Marica i-a dat peste cap planurile lui Piţurcă. El ar fi dorit să înceapă meciul cu Italia, cu atacantul lui Stuttgart. În aceste condiţii n-ar fi exclus ca în garnitura de start să apară tot Daniel Niculae, care a avut un randament destul de bun împotriva Franţei. O altă variantă ar putea-o constitui folosirea colegului de cameră al lui Marica, şi anume Marius Niculae, un atacant mai masiv şi mai puternic. Piţurcă are de ales între forţa jucătorului de la Inverness şi viteza lui Daniel Niculae. Deocamdată, favorit la titularizare rămîne “francezul” lui Auxerre. El va fi ajutat tot de Adrian Mutu, pe stînga, şi de Bănel Nicoliţă, pe dreapta, cei doi avînd şi sarcini defensive pe faza de apărare, cînd echipa se transformă din 4-3-3 în 4-5-1. Prin urmare, contra Italiei, România va utiliza formula: Lobonţ – Contra, Goian, Tamaş, Raţ – Codrea, Rădoi, Chivu – Nicoliţă, Daniel Niculae, Mutu. Avînd în vedere că e prevăzută doar o modificare în echipa de start, în rîndul tricolorilor a apărut deja o uşoară stare de nervozitate. Supărat este, se pare, şi Adi Mutu, care este pus să evolueze pe un post ce nu-i place prea mult.

IAR PLOAIE. Tricolorii au efectuat ieri un nou antrenament la AFG Arena, la care s-au exersat schemele tactice pentru meciul cu Italia. Şedinţa de pregătire, desfăşurată cu porţile închise, şi începută mai tîrziu ca de obicei, a avut loc iar sub o ploaie continuă şi agasantă. Puţin mai devreme, echipa federală a jucat un nou meci cu echipa presei române prezentă în Elveţia, pe unul dintre terenurile secundare ale AFG Arena. Singura zi în care n-a plouat, de cînd românii au ajuns în Elveţia, a fost doar luni, cînd s-a jucat cu Franţa. Deşi la ora meciului nu a fost o căldură excesivă, doar 23 de grade, tricolorii au acuzat diferenţa de temperatură, punînd prestaţia lor mai inestetică şi pe seama modificărilor climaterice. La St. Gallen se înregistrează temperaturi medii zilnice de circa 12-13 grade.

AŞTEPTARE

“Cu Franţa, Mutu n-a jucat la adevărata lui capacitate, el a avut o perioadă mai lungă de inactivitate şi a resimţit probleme fizice. Contra Italiei îl veţi vedea pe adevăratul Mutu. Mi-aş fi dorit victoria cu Franţa, dar nu ne-a ieşit decît un rezultat de egalitate. Sper ca împotriva Italiei să obţinem cele trei puncte puse în joc”
Victor Piţurcă

Italienii noştri

Contra Italiei, România va avea în garnitura de start trei jucători care evoulează în Serie A: Cristi Chivu (Internazionale Milano), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Paul Codrea (Siena). Un alt tricolor care a jucat în Italia este Cosmin Contra, care a evoluat la Milan. Toţi patru au acordat marţi declaraţii generoase presei italiene. “Iubim ţara voastră, dar nu mai generalizaţi faptele urîte ale românilor”, a spus Chivu. La rîndul său, Contra şi-a exprimat regretul că a plecat “prea repede de la Milan”.

Le e teamă

După dezastrul suferit în meciul de debut, 0-3 cu Olanda, selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni anunţă modificări masive în echipă. Chellini, de la Juventus, va juca în locul lui Materazzi, accidentat. Rezervă cu Olanda, Grosso va fi titular. Mijlocul va fi schimbat total: Del Piero şi De Rossi vor fi şi ei titularizaţi, după ce cu Olanda au fost doar rezerve. Presa italiană aşteaptă cu reţinere meciul cu România, sentimentul care domină şi delegaţia azzură fiind de teamă!


×
Subiecte în articol: sport italia meciul piţurcă codrea