x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Perie, ciocan de aur

Perie, ciocan de aur

de Vlad Ionescu    |    11 Iul 2008   •   00:00
Perie, ciocan de aur

ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Bianca Perie a dominat de o manieră categorică finala probei de aruncare a ciocanului din cadrul CM din Polonia, aducînd delegaţiei tricolore prima medalie la această competiţie.



ATLETISM  ●  Campionatul Mondial de juniori
Bianca Perie a dominat de o manieră categorică finala probei de aruncare a ciocanului din cadrul CM din Polonia, aducînd delegaţiei tricolore prima medalie la această competiţie. La Bydgoszcz a venit ca mare favorită şi încă de la prima aruncare a întins ruleta la 64,66 m, instalîndu-se confortabil în fruntea clasamentului. Şi celelalte încercări ale Biancăi au fost la fel de bune, cea mai lungă măsurînd 67,95 m, rezultat care a însemnat un nou record al competiţiei. Vechiul record, inferior cu 58 de centimetri, îi aparţinea tot ei, de acum doi ani, de la Beijing.

PALMARES. Atleta de la LPS Roman şi-a completat colecţia de trofee cu o nouă medalie din cel mai preţios metal, a cincea din carieră, dintre care patru la Mondialele de cadete sau de junioare şi una la Europene. "Am fost foarte relaxată. De vreo două săptămîni am dureri la piciorul drept, dar totul a fost OK. Peste o lună sînt Jocurile Olimpice, unde sper să arunc peste 70 de metri şi să mă calific în finală. Oraşul Beijing mi-a purtat noroc, pentru că acolo am cîştigat un titlu mondial în 2006", ne-a declarat Bianca Perie. Modelul ei este Mihaela Melinte, fosta campioană şi recordmenă mondială, şi visează să cîştige o medalie olimpică de aur. "Poate nu chiar anul acesta, ci mai curînd la Londra, în 2012", mărturiseşte Bianca Perie.

Lavric ţinteşte podiumul

Semifondista Elena Lavric va lua startul în această seară în finala probei de 800 m, după ce a cîştigat una dintre semifinale. "Am obţinut un timp bun. Mă aştept ca în finală să iau locul 1 sau 2", a declarat campioana mondială de cadete. În finala la 100 m, Andreea Ogrezeanu a ocupat locul 6, o poziţie meritorie. Ieri dimineaţă, Ogrezeanu a luat startul în seriile la 200 m, calificîndu-se în semifinale. Tot ieri, Alexandru Ghinea a concurat în seriile la 3.000 m obstacole, reuşind să acceadă în finala de duminică. În schimb, Andreea Ionescu, una dintre pretendentele la medalii, s-a oprit în semifinale la 400 m garduri, iar Radu Muscalu nu a trecut de calificări la triplusalt.

×
Subiecte în articol: sport