x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Planuri stricate

Planuri stricate

de Marius Mihalcea    |    29 Aug 2008   •   00:00
Planuri stricate

STEAUA – GALATASARAY 1-0  ●  Turcii s-au resemnat
În ciuda investiţiilor majore făcute în această vară, “Cim-Bom” a ratat accesul în grupele Ligii Campionilor, iar başkanii grupării de pe “Ali Sami Yen” s-au ales cu o pagubă de 30 de milioane de euro.



STEAUA – GALATASARAY 1-0  ●  Turcii s-au resemnat
În ciuda investiţiilor majore făcute în această vară, “Cim-Bom” a ratat accesul în grupele Ligii Campionilor, iar başkanii grupării de pe “Ali Sami Yen” s-au ales cu o pagubă de 30 de milioane de euro.

Eşecul suferit miercuri seară în faţa vicecampioanei României are cauze multiple, susţin jucătorii, antrenorul şi preşedintele echipei “Cim-Bom”.  

EXPLICAŢII. Mijlocaşul Hasan Şaş a dat vina exclusiv pe arbitraj, centralul Trefoloni fiind acuzat în principal că nu a acordat ofsaid la golul înscris de Nicoliţă. “A fost ofsaid clar la golul Stelei. Toată lumea a văzut că a fost ofsaid, în afară de arbitru”, a spus Şaş. Tehnicianul german de pe banca Galatei, Michael Skibbe, consideră că nu doar prestaţia arbitrului a dus la eliminare, ci şi lipsa de şansă a echipei sale. “Arbitrul a condus prost jocul, dar şi noi am avut mare ghinion. Am pus presiune pe Steaua, mai ales după ce am primit gol, cînd românii au jucat foarte defensiv, doar pe contraatac. Am introdus tot mai mulţi jucători de atac, dar degeaba. Sîntem trişti.” “Nu prea văd ce aş putea spune. Ne vom face iertaţi cîştigînd Cupa UEFA”, a declarat Umit Karan. Concluzia a tras-o preşedintele clubului, Adnan Polat: “Ne doream în acest sezon să avem un parcurs frumos în Liga Campionilor şi să îi bucurăm pe fani. Dar după ce am fost eliminaţi, toate planurile noastre au fost stricate. Sper ca în Cupa UEFA să obţinem rezultate prin care să facem uitată această situaţie”.

NEPUTINŢĂ
“În prima repriză am pierdut multe mingi, de altfel i-am şi certat pe jucătorii mei la pauză. În partea a doua a meciului a fost mult mai bine. Steaua s-a retras după gol, iar noi am riscat mai mult, am jucat foarte avansat fiindcă trebuia să marcăm de două ori. Oricum, felicit Steaua pentru calificare”
Michael Skibbe - antrenor Galatasaray

REGRET
“Cea mai mare greşeală a noastră a fost că la meciul tur am fost nepregătiţi. Nu am avut partide oficiale în picioare, iar asta s-a simţit. Dacă am fi fost pregătiţi atunci, aici nu s-ar fi întîmplat ce s-a întîmplat. Spre deosebire de partida de la Istanbul, acum am jucat bine şi am fost concentraţi”
Servet Cetin - fundaş Galatasaray

Trefoloni, mitraliat de turci

Presa din Ţara Semilunii l-a pus la zid pe arbitrul Matteo Trifoloni. “«Leul», victima arbitrului”, a titrat ieri cotidianul Akşam, care a detaliat: “Arbitrul italian Matteo Trefoloni a validat golul din ofsaid al lui Nicoliţă”. Tot cu referire strică la centralul italian, cotidianul Fanatik a titrat: “Ne-ai ars”. În continuare, Fanatik a notat că “Cim-Bom, care a remizat cu Steaua la Istanbul, scor 2-2, a fost victima arbitrilor italieni în România. Minutul 56, Nicoliţă în poziţie clară de ofsaid. Însă arbitrul asistent Copelli nu a ridicat steagul, iar centralul Trefoloni s-a luat după el, iar Cim-Bom a pierdut 15 milioane de euro”. Jurnaliştii de la Hurriyet au avut ceva de împărţit tot cu cavalerii fluierului. “Deşi s-a văzut clar că Nicoliţă se afla în poziţie de ofsaid cînd a înscris, arbitrul asistent nu a ridicat steagul şi acest lucru a fost decisiv pentru soarta meciului”, a notat Hurriyet. Cotidianul Turkiye precizează că lui Skibbe i-ar putea fi reziliat contractul, iar Fanatik este radical în această privinţă: “Galata ar trebui să se despartă de Skibbe fără să piardă timpul”. 

×
Subiecte în articol: sport