x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ploaia a blocat Australian Open

Ploaia a blocat Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2023   •   10:00
Ploaia a blocat Australian Open
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek, marea favorită la titlu la feminin, și Jannik Sinner, unul din favoriții de la masculin, s-au calificat miercuri în turul al treilea al Openului Australiei, în timp ce niciunul din meciurile programate pe terenurile exterioare la Melbourne Park nu a putut să se dispute din cauza ploii.

Printre meciurile nedisputate se numără și nouă jocuri din primul tur, programul turneului fiind grav afectat de condițiile meteo, după ce marți a fost întrerupt fie din cauza căldurii excesive, fie din cauza ploilor.

Swiatek, numărul unu mondial, a trecut de Camila Osorio cu 6-2, 6-3 sub acoperișul de pe Rod Laver Arena, iar italianul Sinner l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-2 pe Tomas Etcheverry pe John Cain Arena, la fel de bine protejată.

Ploaia i-a ținut însă pe jucători în afara terenurilor exterioare timp de mai mult de 6 ore după startul programat, adăugându-se astfel la aglomerația de meciuri declanșată de căldura extremă și de furtunile de marți, când nouă meciuri nu au putut fi începute, iar alte 13 nu au putut fi încheiate.

Swiatek a fost capul de afiș al acțiunii, atât cât a fost posibilă la începutul zilei de miercuri și a fost prima care a recunoscut că scorul nu a reflectat dificultatea disputei cu columbianca de 21 de ani.

"A fost foarte intens din punct de vedere fizic, iar Camila alerga la fiecare minge, nu a renunțat", a declarat Swiatek.

"Nu mi-a oferit multe puncte gratis, așa că a trebuit să muncesc cu adevărat pentru fiecare dintre ele, dar sunt fericită că am fost consecventă în a fi proactivă și în a încerca să joc doar un pic mai repede pentru a pune presiune (pe ea)".

Poloneza are programată o întâlnire în turul al treilea cu fosta campioană de la US Open Bianca Andreescu sau cu spaniola Cristina Bucsa.

Grecoaica Maria Sakkari, a șasea favorită, a avut parte de o opoziție mult mai mare pe Margaret Court Arena împotriva Dianei Shnaider, în vârstă de 18 ani, și a fost nevoită să revină de la un set în minus pentru a o învinge pe adolescenta rusă cu 3-6, 7-5, 6-3 în mai mult de două ore și jumătate.

"A fost un nivel foarte ridicat din partea amândurora, a făcut un meci extraordinar, este foarte talentată, foarte promițătoare", a declarat Sakkari, înainte de a glumi că Shnaider ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a renunța la eligibilitatea pentru colegiul din Statele Unite și să devină profesionistă.

Sinner, care a ajuns în sferturile de finală la toate cele patru turnee de Grand Slam, dar nu a mers niciodată mai departe, l-a eliminat rapid pe argentinianul Etcheverry.

Puternic și agresiv, jucătorul în vârstă de 21 de ani a reușit 32 de lovituri câștigătoare și a transformat toate cele cinci mingi de break pentru a stabili o întâlnire în turul al treilea cu Lloyd Harris sau Marton Fucsovics, într-o oră și 44 de minute.

"Cu siguranță, nivelul de astăzi a fost bun, am servit bine, am returnat bine, de asemenea, deoarece cred că este un jucător foarte bun la serviciu, așa că sunt foarte fericit că sunt în turul următor", a declarat Sinner.

"Sunt foarte fericit să joc pe acest teren cu acoperiș, sper să nu plouă în zilele următoare".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploaie australian open