x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timisoara - Steaua / Fara gol in derby

Poli Timisoara - Steaua / Fara gol in derby

de Daniel Stan    |    Ovidiu Ciutescu    |    30 Iul 2006   •   00:00
Poli Timisoara  -  Steaua  / Fara gol in derby

Campioana nu a reusit sa se impuna la Timisoara, in fata unei echipe motivate. Meciul a fost precedat de incidente intre fani, cinci suporteri stelisti fiind injunghiati.

Sorin Cartu nu a mai bagat "autobaza" in poarta, asa cum a fost ironizat de Mihai Stoica dupa meciul din returul sezonului trecut, Steaua - FC Arges, cand "Sorinacio" antrena gruparea pitesteana. Poli a jucat ofensiv in fata campioanei, care a parut putin obosita dupa ruta Gorica - Timisoara. Cu toatea acestea, finalul de joc i-a prins pe banateni aparandu-se supraaglomerat.

OFENSIV. "La investitiile care s-au facut la Timisoara nu mai avem nici o scuza in cazul unui esec. Totusi, campionatul a inceput prea devreme", a comentat antrenorul banatenilor, Sorin Cartu. Elevii sau au raspuns cu determinare, insa nu au putut profita de cateva balbe ale defensivei steliste. Numai ca Mansour, Caramarin si Gigel Bucur nu au reusit sa puncteze. Pe contraatac Steaua s-a dovedit destul de periculoasa, desi s-a vazut limpede ca absenta capitanului Mirel Radoi afecteaza jocul ros-albastrilor.

OCAZII. Repriza secunda a debutat cu ocazia lui Mansour, dar campionii au replicat taios. In minutul 81, Oprita a scapat singur, dar Corpodean a semnalizat un fault pentru un presupus fault la Mc Kain. Doua minute mai tarziu, Nicolita a trimis balonul in bara. "Nu suntem pusi la punct cu pregatirea si asta s-a vazut, ca am terminat meciul cu sufletul la gura. Jucatorii mei si-au dorit prea mult victoria si de aici a aparut si precipitarea", a spus Cartu dupa meci.


SUPARAT. Radoi a suportat bine operatia la genunchiul drept, dar va sta mult timp in afara gazonului
Ceea ce parea o simpla accidentare s-a transformat in ceva mult mai grav. Operat la Bologna, capitanul Stelei va sta departe de gazon cel putin pana in luna decembrie.

Consultat joi de doctorul Marcacci la Institutul Ortopedic din Bologna, Radoi a fost supus imediat unei interventii chirurgicale la genunchiul drept. Apoi a fost transferat intr-o clinica privata de lux, loc in care a si inceput recuperarea postoperatorie.

IDEALIST. Patronul Gigi Becali a dat dovada de mult optimism. El este convins ca Steaua se va baza pe capitanul ei relativ repede. "Radoi va reveni in doua luni. Lipsa lui Radoi conteaza, aveam sanse mai mari cu el, dar nu inseamna ca daca lipseste Radoi ne speriem. Radoi e bine, este si sotia lui e acolo, la Bologna, o sa stea o luna in Italia sa faca programul de recuperare, apoi inca o luna aici si gata. Am zis ca ma duc sa-i ridic moralul, dar mi-a transmis ca n-are nevoie", a precizat Becali. Patronul stelist pare destul de linistit, considerand ca de Standard se poate trece si fara capitanul echipei.

SCEPTIC. Cu toate acestea, doctorul Pompiliu Popescu are alta prognoza. "Mirel trebuia sa se opereze acum doi ani. Atunci ar fi revenit in maximum o luna. Acum va sta maximum patru luni, din care una o va petrece in carje". In aceste conditii, se poate afirma ca Radoi pierde practic tot turul campionatului, cel mai probabil el putand reveni in luna decembrie. El rateaza astfel si meciurile din campania europeana, dar si pe cele ale echipei nationale, din preliminariile pentru Campionatul European.

Standard Liege - Se cred calificati in grupele Ligii


PRECAUT. Boskamp, antrenorul belgienilor, va veni la Bucuresti
Presa belgiana considera ca Steaua este un adversar accesibil pentru Standard Li"ge in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Standard si-a vazut dorinta implinita si a dobandit un adversar accesibil. Va fi vorba de castigatoarea dublei manse dintre Steaua Bucuresti si Gorica. Fara indoiala vor fi insa romanii, care s-au impus cu 2-0 in Slovenia, in meciul tur. Totusi, Standard pastreaza sanse mari de calificare in grupe", a notat La Derniere Heure.

SPION. De asemenea, Le Soir a scris ca sortii au fost favorabili, in calea formatiei din Li"ge neiesind adversari foarte puternici, precum AC Milan, Liverpool, Arsenal, Benfica sau Ajax. Intrebat daca Steaua reprezinta adversarul ideal pe care l-ar fi putut intalni in turul trei, antrenorul Johan Boskamp a spus: "Oricum este mai bine decat Arsenal. As fi preferat totusi sa jucam prima mansa la Bucuresti." Site-ul oficial al gruparii belgiene noteaza ca Boskamp si secundul sau, Frans Masson, vor fi prezenti, miercuri, la Bucuresti, pentru a o urmari pe Steaua in returul cu Gorica, dar si la meciul pe care ros-albastrii il vor juca in etapa a doua pe teren propriu cu Universitatea Craiova.

UTA - Farul / Toti au fost multumiti
EX-STELISTII. Lacatus il felicita pe Simion, autorul golului
Marius Lacatus s-a aratat multumit de rezultatul de egalitate, 1-1, obtinut impotriva Farului in primul sau meci oficial pe banca formatiei aradene.
"Sunt multumit de rezultat, dar nu si de faptul ca jucatorii mei au ratat foarte mult. L-am folosit titular pe Bogdan Mara, deoarece este un jucator cu experienta, si l-am tinut tot meciul pentru ca mi-a spus ca poate sa ramana", a spus Lacatus.
La randul sau, antrenorul constantenilor, Momcilo Vukotici, s-a declarat surprins de prestatia gazdelor. "Ma asteptam sa castigam, pentru ca adversara noastra era o echipa nou promovata. Puteam sa ne impunem daca Apostol nu ar fi ratat imediat dupa ce UTA a egalat. Oricum, UTA a fost echipa care a facut presing si rezultatul mi se pare echitabil", a spus tehnicianul sarb.

Ceahlaul - Gloria / Sabau, suparat pe ai lui
Antrenorul bistritenilor, Ioan Ovidiu Sabau, si-a criticat elevii dupa infrangerea, 0-1, suferita in deplasare la Piatra-Neamt.
"Echipa mea nu a pus probleme adversarului. Daca as fi intrat eu pe teren, cu doar o luna de pregatire, as fi jucat la fel ca ei. Nu am facut presing, pur si simplu i-am privit cum au jucat", a spus Sabau. De partea cealalta, Mihai Stoica si-a felicitat jucatorii (foto). "Putea fi o victorie mai clara, dar s-a ratat destul de mult", a spus tehnicianul Ceahlaului.

URZICENI - IASI /Prea mici pentru o competitie mare
Unirea a visat la un debut fericit in Liga 1, insa nu a fost sa fie. Desi a intalnit o echipa care se confrunta cu mari probleme financiare, ialomitenii au clacat pe final. Poli Iasi s-a impus cu 2-0, prin reusitele lui Sfarlea (’79), dupa un sut din afara careului in vinclul portii lui Grigore si Buta (’90), dupa o actiune individuala. "Sunt multumit de scor si de evolutia echipei", a spus, la final, antrenorul iesenilor, Ionut Popa.

CRAIOVA - Vaslui / Departe de pretentiile primei ligi
Noul start pe prima scena al Universitatii Craiova, 0-0 cu FC Vaslui, nu a fost asa cum se asteptau suporterii. "Obiectivul este Cupa UEFA, iar in doi-trei ani, titlul de campioana", declara patronul Adrian Mitilelu. La ce au jucat ieri insa, evitarea retrogradarii pare obiectivul oltenilor. Un meci urat, disputat pe o caldura innabusitoare, care nu a scos in relierf decat doua echipe fara nici o idee de fotbal. (Vicentiu Neagoe)

PANDURII - Si-au prezentat ultimele achizitii
Revenita pe prima scena dupa ce Sportului Studentesc i s-a retras licenta, gruparea gorjeana si-a prezentat vineri lotul de jucatori. Antrenorul Eugen Neagoe are la dispozitie mai multe noutati, bosniacul Guso, fostii bistriteni Alin Rus, Chibulcutean, Mandrean si Prodan, precum si sarbii Jovanovici si Vidakovici. Azi, de la ora 18:00, Pandurii vor avea un meci de foc, contra Rapidului.

ETAPA 1
UTA - FARUL: 1-1 Au marcat: V. Simion (’81) / I. Apostol (49 - pen.). Spectatori: 6.000. CEAHLAUL - GLORIA: 1-0 A marcat: Doicaru (’55). Spectatori: 4.000. Nemtenii au debutat cu dreptul in Liga 1.
"U" CRAIOVA - FC VASLUI: 0-0 Spectatori: 8.000. Pe o caldura molesitoare, cele doua echipe au practicat un anti-fotbal total. UNIREA URZICENI - POLI IASI: 0-2 Au marcat: Sfarlea (’80), Buta (’90). Spectatori: 6.000. Start ezitant pentru debutanta in Liga 1 din Urziceni, taxat de elevii lui Popa.
POLI TIMISOARA - STEAUA: 0-0 Meciul s-a desfasurat dupa inchiderea editiei.
×
Subiecte în articol: sport steaua rădoi meciul antrenorul