x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Popescu, Rednic si Badea vin in locul lui Staicu

Popescu, Rednic si Badea vin in locul lui Staicu

08 Iun 2004   •   00:00

Dinel Staicu a anuntat ieri ca renunta la Universitatea Craiova, in urma esecului suferit la alegerile locale de catre partidul sau.

MARIO MORCOV

"Gata! Nu mai finantez echipa de fotbal! O las comunitatii. Daca o vor, bine, daca nu, nu mai este treaba mea! M-am saturat sa fiu singurul tampit care baga bani degeaba. Pentru un meci care il vad eu, am investit 4 miliarde pe luna", a spus ieri Staicu. Patronul Universitatii a spus ca s-a luptat cu Netoiu, cu oficialitatile, dar si cu galeria, insa nu mai poate si ca a fost decizia cetatenilor Craiovei sa nu mai finanteze echipa.

VIITOR. Cel mai probabil, Universitatea va fi preluata de actualul "viceprimar", Antonie Solomon, care se va afla in turul doi dupa votul de duminica, cu cele mai mari sanse sa castige Primaria Craiova. Solomon a spus ieri: "Deocamdata imi canalizez toate puterile pentru turul doi de scrutin, dar voi lua Universitatea. Nu stiu in ce fel, probabil sa fie a comunitatii, dar numai cu acordul lor. Cand voi fi primar, voi organiza un referendum printre craioveni si voi vedea ce decizie se va lua".

NECONDITIONAT. Solomon va prelua echipa indiferent daca oltenii vor vota favorabil sau nu, alaturi de el urmand a intra in afacere Gica Popescu, Pavel Badea si Mircea Rednic. Presedintele Pavel Badea a comentat la randul sau: "Domnul Staicu ne-a anuntat pe mine si pe Rednic de decizia sa. Il intelegem ca este suparat, dar mai asteptam cateva zile. Noi avem doar misiunea de a rezolva transferuri". Dinel Staicu a spus ca cedeaza echipa gratis, iar cei care doresc jucatori trebuie sa-i plateasca. Altfel, in cazul in care Universitatea va fi retrogradata de cei care o vor prelua, Staicu va stipula in contractul de cedare obligativitatea acestora de a-i plati 4 milioane de euro!

"Baciul" si Solomon, actionari majoritari

Problema cedarii "Stiintei" de catre Dinel Staicu a fost discutata inca din 18 mai, la "Seara Campionilor", cand pe stadionul "Ion Oblemenco" s-a desfasurat meciul de retragere al lui Gica Popescu. Atunci, "Baciul" a discutat cu patronul craiovean preluarea unei parti din actiunile clubului. Cei doi s-au inteles sa astepte rezultatele alegerilor, urmand a se lua ulterior o decizie. Insuccesul partidului lui Dinel, care l-a avut candidat la primarie pe actualul primar, Vasile Bulucea, a pus punct "erei Staicu". Din aceasta vara, la Universitatea, Popescu si Solomon vor detine cate 30 la suta din actiunile Craiovei, in timp ce Pavel Badea si Mircea Rednic vor avea cate 20 la suta. Acesta a fost si unul dintre motivele care l-au determinat pe Rednic sa refuze Giulestiul. (Vicentiu Neagoe)

Isi recupereaza banii

Declaratia lui Staicu potrivit careia va da echipa pe gratis nu este tocmai conforma cu realitatea. Patronul oltean va fi cel care va incasa cei peste 300.000 de dolari din drepturile de televizare ale echipei, suma ce revine pentru clasarea Universitatii pe pozitia a patra in clasamentul Diviziei A. De asemenea, 7 dintre jucatorii "Stiintei" au stipulat in contracte clauze conform carora pot pleca de la Craiova in momentul in care Staicu, proprietarul lor, va parasi, de asemenea, corabia olteana. Acestia au posibilitatea de a se hotari in privinta viitorului lor la "Stiinta" si sa plece in cazul in care nu sunt multumiti de contractele oferite de noua conducere. Daca pleaca la alte formatii, banii care s-ar cuveni din tranzactie vor fi incasati de catre Dinel Staicu.
×
Subiecte în articol: sport staicu