x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prim pas reusit

Prim pas reusit

de Sorin Anghel    |    02 Dec 2005   •   00:00
Prim pas reusit

Dinamo a reusit aseara prima victorie in grupele Cupei UEFA, chiar in fata lui TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, si pastreaza inca sanse de calificare in primavara europeana.

DINAMO - TSKA MOSCOVA 1-0 / Victoria era obligatorie

Dinamo a reusit aseara prima victorie in grupele Cupei UEFA, chiar in fata lui TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, si pastreaza inca sanse de calificare in primavara europeana.

Terenul greu a fost, pe de o parte, aliatul elevilor lui Ioan Andone, deoarece a anulat in buna masura avantajul valoric al oaspetilor, dar, pe de alta parte, i-a incurcat pe "caini", care au ratat trei sanse incredibile in prima repriza. In partea secunda, ambele echipe s-au jucat cu ocaziile, meciul putand fi considerat unul nerecomandat cardiacilor.

ENTUZIASM. Dupa meci, antrenorul Ioan Andone era multumit de faptul ca elevilor sai le-a revenit pofta de joc. "Am revenit la entuziasmul din partida cu Everton. Am ratat mult in prima repriza, iar dupa cum a inceput repriza a doua credeam ca ocaziile noastre se vor razbuna. Cum am avut noi ghinion au avut si ei, dar pana la urma conteaza ca noi am castigat. Nu am vazut niciodata in viata mea atatea ratari cate a avut Dinamo in acest meci", a spus Andone.

OBIECTIV. Tehnicianul a mai declarat ca isi doreste victoria in ultima etapa din grupa, in deplasare, cu Olimpique Marseille: "Chiar daca am castigat cu TSKA, lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici. Avem neaparat nevoie de victorie la Marsillia, nici nu ma gandesc la alt rezultat". Pentru a merge mai departe, Dinamo are nevoie de trei puncte in ultima etapa, Olimpique Marseille si Levski Sofia avand deja asigurata calificarea.

BUCURIE
"Imi pare bine ca am reusit sa marchez si sa-i demonstrez antrenorului Ioan Andone ca ii sunt alaturi" - Vlad Munteanu, autorul golului victoriei

PERFORMANTA
"TSKA este cea mai titrata echipa pe care am invins-o in cariera de antrenor" - Ioan Andone, antrenor Dinamo

SCUZE
"Nu am putut castiga, deoarece meciul s-a jucat pe un teren foarte greu. Parerea mea este ca acest rezultat nu este corect, dar nu pot spune daca am avut ghinion sau nu" - Valeri Gazzaev, antrenor TSKA Moscova

ANDO, FELICITAT DE ACTIONARI
La conferinta de presa, antrenorul Ioan Andone (foto) a afirmat ca are in continuare sprijinul actionarilor, care nu sunt suparati nici pe el, nici pe jucatori. "Drept dovada sta faptul ca, imediat dupa meci unul dintre actionari a venit in vestiar si le-a promis jucatorilor o prima pentru aceasta victorie", a spus Andone. Vasile Turcu, unul dintre actionarii lui Dinamo, care au criticat in trecut jocul echipei, a declarat ieri ca vorbele lui i-au motivat pe "caini": "A fost un meci de infarct, putea fi 4-0 pentru noi, cum putea sa fie 4-0 pentru ei. Acest 1-0 este cel mai bun scor pe care il puteam obtine. Andone e un antrenor foarte bun, a demonstrat-o si in seara asta, iar declaratiile mele in care l-am criticat cred ca i-au motivat pe el si pe baieti".

ADVERSARI
In celalalt meci din grupa F, Levski Sofia a invins, pe teren propriu, cu 1-0, gol Yovov (’56), pe Olimpique Marseille. In etapa aceasta a stat Heerenveen. Astfel, Dinamo a trecut pe locul 3 in clasament, cu 4 puncte, la fel ca si TSKA, "cainii" avand insa golaveraj superior, 0, fata de -1 al moscovitilor. Pe primele doua locuri, cu cate 6 puncte, si cu acelasi golaveraj, 3-2, se afla Levski si Olimpique. In ultima etapa, Dinamo joaca la Marsillia, iar Heerenveen va intalni, pe teren propriu, pe Levski. TSKA va sta in ultima etapa. Daca face 0-0 in Franta, iar olandezii inving cu 1-0, Dinamo si Heerenveen vor fi intr-o situatie de egalitate perfecta.
×
Subiecte în articol: sport dinamo andone tska