x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primul obiectiv, îndeplinit

Primul obiectiv, îndeplinit

de Daniel Stan    |    06 Aug 2009   •   00:00
Primul obiectiv, îndeplinit
Sursa foto: Cristian Nistor/AGERPRES

Formaţia pregătită de Cristi Dulca mai are un pas spre grupele Europa League, după ce a eliminat o echipă mai bine cotată şi s-a calificat în play-off. Tragerea la sorţi va avea loc vineri şi va fi transmisă de Boom Sport One.



Vasluienii exultă după calificarea în play-off-ul Europa League, după 1-1 în returul din Cipru cu Omonia Nicosia, golul elevilor lui Cristi Dulca fiind reuşit de Wesley, în minutul 60. În prima manşă, FC Vaslui s-a impus cu 2-0. "Sunt foarte mulţumit şi fericit pentru calificare, îi felicit pe jucători pentru cum au tratat cele două partide cu Omonia Nicosia. Este un succes mare pentru noi şi pentru mine, care nu am o mare experienţă ca antrenor. Cred că eliminarea Omoniei reprezintă o performanţă pentru un club precum FC Vaslui", a declarat antrenorul Cristi Dulca. Acesta a mai adăugat referitor la eliminarea portarului Kuciak, care a aruncat în tribune cu un obiect trimis de fanii ciprioţi: "A greşit, nu e corect ce a făcut, deşi nu cunosc circumstanţele. În primul meci din play-off va trebui să apelez la portarul de rezervă".

GHENCEV, PORTAR DE OCAZIE
Cum Dulca epuizase toate schimbările, în ultimele minute poarta a fost apărată de Ghencev. Patronul Adrian Porumboiu s-a declarat satisfăcut de calificare: "Nu pot să scot pe cineva în evidenţă, s-a remarcat toată echipa. Am jucat bine tactic, deşi a fost o căldură sufocantă şi un public extraordinar. Am eliminat o echipă valoroasă, dar cel mai important a fost jocul echipei". De partea cealaltă, tehnicianul Omoniei, Takis Lemonis, a declarat: "E greu să fii eliminat, dar nu se termină lumea aici. Am primit gol, am egalat, dar nu am putut mai mult. Adversarul a fost mai  puternic şi mai pragmatic decât noi". Dacă echipa va trece de play-off şi va accede în grupele Europa League, Adrian Porumboiu a anunţat o primă de 10.000 de euro pentru jucători. Vineri se va afla adversarul, Vasluiul putând întâlni echipe precum AS Roma, Villareal sau Werder Bremen.

×
Subiecte în articol: sport