x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primul trofeu pentru Luce

Primul trofeu pentru Luce

01 Iun 2004   •   00:00

Dupa doua saptamani la Sahtior Donetk, Mircea Lucescu a castigat primul trofeu in Ucraina. Antrenorul roman a razbunat sezonul ratat din Turcia, invingand cu 2-0 in finala Cupei echipa Dnepr Dnepropetrovsk.

MADALINA CORBEANU

Mircea Lucescu a inceput meciul cu Dnepr avand printre titulari trei dintre romanii pe care ii are la dispozitie, Razvan Rat, Flavius Stoican si Daniel Florea. Finala Cupei Ucrainei a debutat in forta. De altfel, nici nu a trecut un minut de la fluierul de start al partidei cand fostul elev al lui Luce de la Rapid, Razvan Rat, a centrat perfect pentru Belik iar atacantul ucrainean a reusit sa deschida scorul. Din acel moment, formatia "minerilor" a facut presiuni la poarta adversa, a reusit sa-si creeze mari ocazii de gol, dar nu mai finalizat decat in primul minut al prelungirilor.

VICTORIE. Unul dintre momentele care l-au enervat pe Mircea Lucescu a fost faultul dur al lui Stoican din minutul 26, pentru care fundasul lui Sahtior a primit cartonas rosu. Superioritatea numerica a lui Dnepr a durat doar 4 minute, Selaiev fiind si el eliminat. Dupa pauza, fotbalistii echipei din Donetk au incercat sa conserve rezultatul, insa adversarii au atacat haotic, reusind sa domine, nu sa si marcheze. Dnepr a cerut in minutul 53 o lovitura de la 11 metri, dupa un contact in careu. In primul minut al prelungirilor, imediat dupa ce a fost introdus in teren si Ciprian Marica, Sahtior a transat partida si a adus Cupa la Donetk.

OBIECTIV. Inainte de finala Cupei, Mircea Lucescu a vorbit despre transferurile de care Sahtior are nevoie, dar si despre planurile de viitor ale formatiei ucrainene. "Sunt cateva posturi unde ne-ar prinde bine niste jucatori noi. Oricum, principalul nostru obiectiv este calificarea in grupele Ligii Campionilor. Este adevarat ca exista cluburi care se intereseaza de jucatorii mei. Mai multe echipe italiene m-au intrebat de Vorobei si Tymoshuc. Dar asta e o chestiune de management. Si Vukic prezinta interes. Stiu, de asemenea, ca Sahtior l-a suflat pe Marica lui Inter" a declarat tehnicianul roman. Intrebat despre valoarea lotului pe care il are in momentul de fata echipa din Donetk, Lucescu a precizat: "Ca sa stii valoarea jucatorilor la nivel international, trebuie ca acestia sa joace in meciuri internationale".

"Romanii s-au maturizat"

Mircea Lucescu s-a aflat ieri la Istanbul, pentru a finaliza rezolvarea problemelor ramase dupa plecarea sa de la Besiktas. Mai mult, "Il Luce" nu a renuntat definitv la romanii de la echipa turca, Adrian Ilie si Daniel Pancu, ambii ofertati de Sahtior. Pancu este tentat si de o plecare in Spania, de unde are o oferta serioasa.

  • Jurnalul National: Felicitari, domnule Lucescu. Ce faceti?

    Mircea Lucescu: Sunt la Istanbul, unde mai am de rezolvat cate ceva. Dupa patru ani de stat in Turcia, nu pot termina toate problemele intr-o zi.

  • Ati rezolvat si problemele financiare?

    Mai conteaza asta? Nu pentru bani am venit. Dar o sa va raspund, am rezolvat problema banilor.

  • Cum v-ati acomodat la noua echipa?

    Destul de bine. Sunt fericit pentru castigarea Cupei. Echipa a jucat bine, iar despre romani pot spune ca sunt multumit. Imi pare rau de eliminarea lui Stoican, insa apreciez jocul fotbalistilor mei.

  • Puteti sa ne spuneti impresia pe care v-au lasat-o romanii, atat cat ati lucrat cu ei?

    Va spun doar ca s-au maturizat foarte mult.

  • Pe Marica nu l-ati introdus decat in finalul meciului de cupa. Si nici in celelalte partide nu a fost titular.

    Da, dar asta nu inseamna nimic. El este foarte tanar, are timp sa joace. Si o sa vedeti ca va juca. Desi spuneati ca nu o sa stati pe banca tehnica, ati facut acest lucru inca de la primul meci. Nu puteam sta deoparte. Este un club cu pretentii mari, iar eu nu puteam sa nu ma implic.

  • Cum v-au primit restul jucatorilor?

    Am fost dorit la echipa asta de doi ani si jumatate, deci si fotbalistii erau intr-un fel pregatiti. Nu a surprins numirea mea.

  • Cum va intelegeti cu ei?

    Cel mai mult vorbesc romaneste, dar am si un traducator. Oricum, ucraineana nu este o limba atat de grea, este chiar mai usoara decat turca.

  • Puteti castiga campionatul?

    Este greu. Dinamo are doua meciuri usoare, si nu cred ca isi permit sa faca vreo greseala. S-au pierdut puncte pretioase pana acum, pe care nu le mai putem recupera.

    Giani Kirita spre Sahtior Donetk

    Din sezonul urmator, Mircea Lucescu va avea libertatea de a-si alege lotul de jucatori cu care sa abordeze atat campionatul, cat si meciurile din Liga Campionilor. Se pare ca primele nemultumiri ale lui Lucescu privesc linia defensiva. O solutie ar putea fi aducerea lui Giani Kirita de la echipa turca Samsunspor. In cazul in care ex-dinamovistul ar semna pentru Sahtior, tehnicianul roman ar putea renunta la serviciile lui Daniel Florea. Kirita a fost prezent duminica pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare, unde a sarbatorit alaturi de fostii sai colegi de la Dinamo castigarea campionatului.

    Demiroren, noul presedinte al lui Besiktas

    Yldirim Demiroren a castigat alegerile pentru functia de presedinte al lui Besiktas. Din cele 6.833 de voturi exprimate, Demiroren a primit 3.272, in timp ce al doilea clasat, Fikret Orman, a fost creditat doar cu 3.110. "La aceasta Adunare Generala a castigat Besiktas. Vom aduce echipa acolo unde merita", a spus noul presedinte al "vulturilor". Demiroren a anuntat dupa ce si-a depus candidatura ca nu intentioneaza sa colaboreze cu Lucescu. In "campania electorala" noul presedinte a promis ca daca va castiga il va aduce pe banca lui Besiktas pe germanul Lothar Matthäus, aflat in prezent la carma nationalei Ungariei.

    Florin Cernat a marcat de doua ori

    Distanta de trei puncte dintre Dinamo si Sahtior s-a refacut sambata dupa ce formatia din Kiev a spulberat cu 6-0 pe Krivbas Krivoi Rog, intr-un meci din etapa a 27-a. Florin Cernat (foto) a inscris doua dintre golurile lui Dinamo, in minutele 7, cu un sut cu exteriorul din careu si 25, printr-o executie superba, sub bara, de la 25 de metri. Celelalte puncte au fost marcate de Gavrancici (’15 si ’26), Satkih (’53) si Spievak (’67 - autogol). Cernat, care a primit un cartonas galben in minutul 78, a fost cel mai bun jucator de pe teren. Tiberiu Ghioane nu a facut parte din lotul echipei din Kiev pentru meciul cu Krivbas. Cu trei etape inainte de final, Dinamo este in continuare lider cu 64 de puncte, urmata de Sahtior cu 61.
  • ×
    Subiecte în articol: sport lucescu şahtior echipa