x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Procentaj maxim

Procentaj maxim

de Marius Mihalcea    |    11 Aug 2008   •   00:00
Procentaj maxim

RAPID – CFR CLUJ 1-0 ● Bogaciu, criticat şi de giuleşteni, şi de ardeleni
Tehnicianul Jose Peseiro a fost iarăşi eliminat, dar trupa sa şi-a atins obiectivul: a învins campioana en-titre şi s-a instalat în fruntea clasamentului, cu nouă puncte din tot atîtea posibile. 



RAPID – CFR CLUJ 1-0 ● Bogaciu, criticat şi de giuleşteni, şi de ardeleni
Tehnicianul Jose Peseiro a fost iarăşi eliminat, dar trupa sa şi-a atins obiectivul: a învins campioana en-titre şi s-a instalat în fruntea clasamentului, cu nouă puncte din tot atîtea posibile.

Stări de spirit diferite în cele două tabere la finalul partidei. În timp ce giuleştenii căutau să savureze succesul, ardelenii au pus tunurile pe centralul Aurelian Bogaciu.

VIRULENŢĂ. "Rapid a jucat în 12 oameni, cu arbitrul Bogaciu alături. Am fost dezavantajaţi clar", a spus preşedintele Clujului, Iuliu Mureşan. "Am fi cîştigat la pas dacă Dani nu ar fi fost eliminat. Boya a lovit cu cotul, dar nu s-a dat nimic. Maftei trebuia şi el să vadă «roşu», pentru că a dat în min­ge cînd me­ciul era oprit. Cred că Bogaciu a avut o zi mai proastă, nu cred că a fost in­ten­ţie", a completat antre­norul CFR-ului, Ioan Andone. Deşi au cîş­tigat, rapidiştii i-au adus şi ei un reproş tînărului purtător al ecusonului FIFA. "Pe­seiro nu trebuia eliminat, s-a văzut clar că jucătorul Clujului a împins primul", a spus prin­cipalul acţionar al bucu­reş­tenilor, Fathi Taher. "Peseiro este un an­tre­nor vulcanic, dar care îşi respectă mun­ca. După meci am revăzut îm­preună ima­ginile şi cred că arbitrul a procedat greşit. Peseiro mi-a spus că, dacă arbitrii nu-l vor în România, atunci va pleca în Portugalia", a afirmat celălalt acţionar al Rapidului, George Copos, care a adăugat: "Nu se pune însă problema de aşa ceva". "Încă nu evoluăm aşa cum îmi doresc eu. Nu ştiu de ce am fost eliminat, miza şi presiunea au fost uriaşe. Sînt mulţumit pentru că am cîştigat cele trei puncte, în urma unui joc bun, nu foarte spectaculos însă", a spus Peseiro.


Stăncioiu a dat vina pe minge

Portarul ardelenilor, Eduard Stăncioiu (foto), a pus gafa co­misă la golul înscris de brazi­lia­nul Juliano Spadacio, cînd a scă­pat mingea în plasă, pe seama caracteristicilor mingii cu care s-a jucat, marca Adidas. "Am văzut că mingea vine drept spre mine, iar cu un metru înaintea mea şi-a schimbat traiectoria, m-a lovit în mînă şi a intrat în poartă. Ar trebui să se joace cu aceeaşi minge în toate meciurile din campionat. Nu este normal să te antrenezi cu o minge o săp­tă­mînă întreagă, iar la meci să se joace cu un alt fel de balon. Min­gea cu care s-a jucat acum, marca Adidas, aceeaşi cu care s-a jucat şi la Campionatul European, este foarte diferită de cea marca Nike, cu care se joacă în mod regulat în Liga 1. Nu mă aştept să mă înţeleagă multă lume, dar cei în cauză, cu predilecţie portarii, ştiu la ce mă refer", a declarat Stăncioiu, care a fost al treilea goalkeeper al naţionalei României la Euro 2008. "Atît Rapid, cît şi CFR sînt echipe pu­ternice, foarte bine pregătite. S-a jucat un fotbal bun. Am văzut însă doi portari, unul, Elinton Andrade, care şi-a ajutat echipa, iar altul, Stăncioiu, care şi-a îngropat-o", a concluzionat preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.


Tony: "Dacă Rapid a cîştigat, înseamnă că a meritat"
Fundaşul lui CFR Cluj, Tony da Silva, a spus după me­ciul pierdut de echipa sa în Giu­leşti: "Dacă au cîştigat, înseam­nă că rapidiştii au meritat. Îi felicit, felicit şi publicul, care a făcut o atmosferă senzaţională. Nouă ne-a fost greu să revenim în zece oameni".


"Peseiro, sămînţă de scandal"
Nu doar antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, l-a criticat pe tehnicianul Rapidului, Jose Peseiro, ci şi şeful LPF, Dumitru Dragomir. "El a venit de la Real Madrid şi ce-o crede? Să-şi vadă de meseria lui, că e sămînţă de scandal. E copil de mingi, ca să ţină mingea în braţe? E o şmecherie măruntă, de cartier", a spus "Corleone". "Trebuia să lase mingea aceea să treacă. Aşa nu va fi respectat de nimeni", punctase "Fălcosul".

×
Subiecte în articol: sport