x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Raliul morţii / Concurent mort în deşert, elicopter prăbuşit!

Raliul morţii / Concurent mort în deşert, elicopter prăbuşit!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Ian 2009   •   00:00
Raliul morţii / Concurent mort în deşert, elicopter prăbuşit!

Programat în deşertul argentinian, raliul Paris - Dakar continuă să rămână la fel de periculos pentru concurenţi. Şi nu numai. Francezul Pascal Terry (49 de ani), Yamaha, a fost găsit mort după două zile de căutări iar un elicopter, cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit.



Terry a fost dat dispărut de la finele etapei a doua a competiţiei, una desfăşurată între localităţile argentiniene Santa Rosa şi Puerto Madryn. Poliţia nu a reuşit încă să recupereze cadavrul moticiclistului. “Pilotul se afla într-o zonă greu accesibilă, cu vegetaţie foarte densă, la aproximativ 50 m de motocicleta sa. Avea casca scoasă şi se retrăsese la umbră, dispunând de hrană şi apă, găsite lângă el” - se arată în comunicatul poliţiei argentiniene.

Nici oficialii concursului nu se pot declara feriţi de pericole. Un elicopter cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit marţi, în cursul etapei a 4-a a acestei curse. Elicopterul era folosit pentru transmiterea de imagini din timpul raliului. Aparatul s-a prăbuşit de la o înălţime de 20 de metri, din fericire toţi cei patru pasageri  au scăpat nevătămaţi. Accidentul a avut loc la km 380 al probei speciale cronometrate din cadrul etapei ce a avut loc între localităţile argentiniene Jacobbaci şi Neuquen. Astăzi se dispută a cincea etapă a raliului, între Newuquen şi San Rafael,  pe o distanţă de 763 km.


×
Subiecte în articol: sport