x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ramane pe azi

Ramane pe azi

de Mihai Igirosanu    |    09 Apr 2008   •   00:00
Ramane pe azi

CAZUL "BRICHETA" ● Rapid a recuzat trei membri ai Comisiei de Apel
Comisia de Apel a FRF s-a întrunit ieri pentru a judeca apelul Rapidului, după ce verdictul fusese amânat pe 3 aprilie. Forul prezidat de Doru Viorel Ursu a amînat decizia pentru astăzi, în jurul prînzului.



LIGA 1 ● Rapid a recuzat trei membri ai Comisiei de Apel
Comisia de Apel a FRF s-a întrunit ieri pentru a judeca apelul Rapidului, după ce verdictul fusese amânat pe 3 aprilie. Forul prezidat de Doru Viorel Ursu a amînat decizia pentru astăzi, în jurul prînzului.


La primul termen, cel de pe 3 aprilie, rapidiştii solicitaseră şi primiseră amînarea pentru a-şi pregăti apărarea. Aseară, după audieri, Rapid a mai găsit un motiv de prelungire a suspansului: i-a recuzat pe trei dintre membri Comisiei de Apel. În afara preşedintelui Doru Viorel Ursu, forul mai este compus din Ion M.T. Cazacu (vicepreşedinte), Corneliu Gogoneaţă, Alexandru Mihai Micu şi Dan Vladimir Hriţuleac (membri). În aceste condiţii, cel mai devreme, hotărîrea va fi anunţată astăzi, după orele 11:00, cînd se va reuni Comisia.


ÎNTÂRZIERE. Programată, iniţial, pentru ora 15:00, şedinţa de ieri a început cu mai bine de o jumătate de oră întârziere, oficialii clubului de lângă Podul Grant, Grigore Sichitiu şi avocatul Gheorghe Florea, sosind abia în jurul orei 15:25. Cei doi nu au fost însoţiţi de către fostul sau actualul patron, George Copos, acesta sosind abia la ora 17:00, la puţin timp după ce membri Comisiei de Apel întrerupseseră şedinţa pentru o pauză de masă. La fel ca Sichitiu şi avocatul Florea, Copos a preferat să evite presa. Cei trei au părăsit Casa Fotbalului în jurul orei 18:45, atunci când membri Comisiei de Apel au început să şi delibereze pentru luarea unei decizii. De remarcat că, spre finalul şedinţei, lui George Copos i s-a dat să citească din nou regulamentul după care s-a judecat cazul. Acest aspect poate conduce la ideea că verdictul iniţial, 0-3 la "masa verde”, va fi menţinut.


Antrenori

Comisia de Disciplină i-a suspendat ieri pe antrenorii Ionuţ Popa, Sorin Cârţu şi Marian Rada în urma incidentelor în care au fost implicaţi în cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I şi a declaraţiilor din presă. Tehnicianul formaţiei Poli Iaşi, Ionuţ Popa a fost sancţionat cu trei etape de suspendare pentru bruscarea jucătorului Unirii Urziceni, Bogdan Mara. Antrenorul Daciei Mioveni, Sorin Cârţu, a primit două etape de suspendare după ce a fost trimis în tribună de arbitru la meciul cu Steaua. De asemenea, antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, a fost suspendat o etapă pentru declaraţiile la adresa activităţii Comisiei de Disciplină în urma judecării cazului "bricheta”.


Jucători

Tot ieri, Comisia de Disciplină l-a sancţionat pe atacantul Stelei, Valentin Badea, cu două etape de suspendare pe baza înregistrărilor video. Badea l-a lovit cu cotul pe jucătorul formaţiei Dacia Mioveni, Andrei Neagoe, dar nu a fost sancţionat de arbitru în timpul meciului. Alte sancţiuni dictate de forul federal au fost următoarele: Alin Savu, Claudiu Răducanu şi Milan Jovanovici (toţi trei de la Universitatea Cluj), Sergiu Costin (Oţelul Galaţi) şi Costin Lazăr (Rapid) - cu câte o etapă de suspendare. Toţi fotbaliştii au fost şi asupra sancţionaţi financiar.

×
Subiecte în articol: sport