x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ramane tot ca Mitica

Ramane tot ca Mitica

17 Iul 2004   •   00:00

Adunarea Generala a Ligii a ratificat contractul pentru drepturile de televizare. Patronul Stelei, Gigi Becali, a amenintat Liga cu justitia.

Anuntata a fi furtunoasa, sedinta de ieri s-a desfasurat sub semnul normalitatii, interventia lui Gigi Becali fiind singura care a fost pe "contrasens", patronul Stelei amenintand Liga cu tribunalul si dizolvarea.
PAUL AND ONE, IONUT PADURARU

Anuntata opozitie a celor trei granzi, Steaua, Dinamo si Rapid, legata de negocierea contractului de televizare de catre LPF, a fost, practic, redusa la speech-ul boss-ului echipei din Ghencea.

SEDINTA. Cele trei mari cluburi bucurestene au surprins in primul rand prin desemnarea unor reprezentanti "din linia a doua". Steaua a fost reprezentata de directorul executiv Valeriu Argaseala, Dinamo, de secretarul general Constantin Eftimescu, iar Rapid, de directorul de imagine Cristian Costache. Semn ca cele trei renuntasera deja la ideea ca ar mai putea schimba ceva. "Asa ne-am inteles, sa trimitem ostasii sa-l invinga pe Mitica", a spus Gigi Becali. Patronul Stelei si-a motivat aparitia la jumatatea sedintei, prin respectul fata de partenerii de competitie: "L-am trimis pe Argaseala deoarece stiam ca totul era manipulat. Eu am venit sa le spun celorlalti punctul meu de vedere, sa inteleaga ca ii respect si ca ma lupt si pentru ei. Nu sfidez pe nimeni, vreau doar sa negociem singuri drepturile, iar banii din comision sa vina tot la cluburi, nu la o firma comisionara. Ati vazut cum am facut eu scandal, au mai aparut inca 4 milioane de dolari la contract!".

EXPLICATII. Dragomir a motivat cresterea sumei din contractul de televizare, care se intinde pe 4 ani, de la 24, la 28 de milioane de dolari. "Greseala mea a fost ca am adus 2 milioane de dolari in plus pe an. Nu am scos banii cu hocus-pocus, contractul e vechi, doar ca nu puteam sa-i spun lui Gigi suma exacta pana nu era discutat contractul in Adunarea Generala. Nu am mintit, deoarece 24 de milioane de dolari era suma fara TVA", a spus Dragomir. Seful Ligii a mai dezvaluit ca tot la propunerea lui Gigi Becali va fi retribuit pentru functia sa: "Voi primi 3.000 de dolari pe luna, pe care ii voi dona la saraci sau centrele de copii". Dragomir a fost suparat de absentele lui Dinu Gheorghe (Rapid) si Cornel Dinu (Dinamo), reprezentantii cluburilor in Comitetul Executiv al FRF, amenintandu-i pe cei 2 cu inlocuirea.

CULISE

Conform unei surse autorizate, Gigi Becali a discutat cu cel al Ligii pe un ton ridicat, dar civilizat. "Gigi, in clipa asta rup acest contract, daca tu vii cu o suma mai mare pentru cluburile mai mici. Dar nu 1.000 de dolari, macar un milion", i-a spus Dragomir. Chiar daca cei doi si-au strans mainile, Becali a amenintat Liga cu procesul. "Actiunea in justitie a si inceput. Nu este razboiul meu impotriva lui Dragomir, ci impotriva Ligii! Daca justitia zice ca acest contract e legal, il vom respecta", a amenintat Gigi Becali. "Conform Legii 69 si a statutului LPF, un membru al Ligii nu poate sa deschida actiunea in instanta impotriva Ligii. E greu sa desfiintezi Liga, aproape imposibil. Am avut 114 procese si nu am pierdut nici unul pana acum", a replicat "Corleone".

CULISE

"Daca nu permite accesul televziunilor, Steaua nu va mai fi programata" - Dumitru Dragomir, presedinte LPF

SPERANTA

"Daca majoritatea voteaza stramb, exista o justitie care judeca drept" - Gigi Becali, patron Steaua

NEUTRU

"De aceea s-a facut separarea puterilor, sa se judece dupa regulamente si statute" - Mircea Sandu, presedinte FRF
×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali