x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Dinamo: Duelul antrenorilor

Rapid – Dinamo: Duelul antrenorilor

de Marius Mihalcea    |    23 Aug 2008   •   00:00
Rapid – Dinamo: Duelul antrenorilor

În timp ce Mircea Rednic nu s-a hotărît încă asupra formulei de start, Jose Peseiro a anunţat ieri că va începe meciul cu acelaşi unsprezece folosit şi la Galaţi.

În timp ce Mircea Rednic nu s-a hotărît încă asupra formulei de start, Jose Peseiro a anunţat ieri că va începe meciul cu acelaşi unsprezece folosit şi la Galaţi.

 
Chiar dacă Dinamo s-a în­tărit considerabil în aceas­tă săptămînă, achiziţiile fundaşilor centrali Julio Cesar Correa şi Gabriel Tamaş reprezentînd adevărate lovituri date pe piaţa transferurilor de gruparea din Ştefan cel Mare, tehnicianul Rapidului, Jose Peseiro, este mai mult decît liniştit înaintea derby-ul de mîine din Giuleşti.

 
CALM. "Este un meci al lui Peseiro împotriva lui Rednic, un meci între jucătorii rapidişti şi cei dinamovişti, un meci al suporterilor rapidişti împotriva celor dinamo­vişti, dar nu îmi este teamă, niciodată nu-mi va fi frică de o astfel de confruntare. Fotbalul este un spec­tacol, iar momentul principal pentru noi este meciul în sine. Eu le spun mereu jucătorilor mei să se bucure de fiecare meci, să dea maxi­mum şi să lupte ca să cîştige. Trebuie să simtă plăcerea de a juca. Nu accept ca cineva din echipa mea, un jucător, domnul Zotta sau altci­neva de la Rapid să nu creadă că vom cîştiga meciul cu Dinamo. Eu cred că vom învinge", a spus ieri portughezul de pe banca Rapidului. Chestionat în privinţa formulei cu care va aborda meciul cu Dinamo, Peseiro a spus franc: "Nu voi face schimbări. De ce să schimb echipa, pentru că am pierdut? Nu. Cu Dinamo va juca acelaşi unsprezece care a fost pe teren şi la Galaţi. Iar asta cred că este o informaţie bună pentru Dinamo. La Galaţi am pierdut, pentru că am jucat mai prost decît adversarii. Dar am pierdut un singur meci, nu este nici o pro­blemă. Trebuie să progresăm. Toată lumea ştie capacitatea noastră individuală şi colectivă".

 
NEHOTĂRÎT. În acest timp, după ce conducătorii i-au mai adus un jucător de calibru, pe interna­ţio­nalul Gabriel Tamaş, Mircea Rednic se găseşte în situaţia de a nu şti deocamdată cuplul de fundaşi pe care îl va folosi în centrul defensivei. "Puriul", care are de ales între Moţi, Tamaş şi Julio Cesar Correa, va merge, cel mai probabil, pe mîna primilor doi, brazilianul adus de la Olympiakos Pireu urmînd să ia loc pe banca de rezerve. Totuşi, joi seară, cînd transferul lui Tamaş nu era sigur, tehnicianul a spus că va începe meciul din Giuleşti cu Julio Cesar: "Sîntem pregătiţi. Au venit şi jucătorii de la lot. Julio Cesar va juca în meciul cu Rapid, E pregătit, a trecut testele şi s-a acomodat repede, fiindcă are experienţă. Cesar nu a venit aici pentru a strica atmosfera, e un profesionist şi nu cred că va pune probleme. A semnat o clauză cu număr de jocuri şi asta spune totul pentru mine. Nu ne este frică de Rapid, cum nici giuleştenilor nu cred că le este teamă de noi. Vom juca să cîştigăm". Rednic pare să fi găsit însă o soluţie în ceea ce priveşte blocul ofensiv, toţi cei trei atacanţi de cali­bru de care dispune, Marius Ni­culae, Bratu şi Dănciulescu, urmînd să figureze în garnitura de start.

 

Pleacă Moţi?

Venirea lui Gabriel Tamaş i-ar putea deschide drumul către Lazio Roma lui Cosmin Moţi, mutare pe care oficialii lui Dinamo continuă s-o nege însă vehement. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, consideră însă că gruparea din Ştefan cel Mare ar trebui să-l lase pe Moţi să plece. "Moţi trebuie vîndut la Lazio. Dinamo ar trebui să îl dea ca să-şi scoată banii pe el. Dinamo trebuie să se gîndească serios şi să-l vîndă şi pe Lucian Goian. Dacă Lucian va pleca în străinătate sînt convins că va ajunge apoi şi la echipa naţională", a spus ieri şeful Ligii.

 

Echilibru

"Ştiu că acest meci este un mare derby, dar eu nu îl simt astfel în momentul de faţă. Voi fi însă la stadion duminică şi atunci voi simţi această atmosferă. Pentru mine, cel mai important este faptul că o victorie ne va permite să trecem peste Dinamo în clasament. Iar pe jucători îi rog să se bucure de acest meci. Dacă vom cîştiga, luni, suporterii Rapidului vor fi fericiţi"
Jose Peseiro, antrenor Rapid

 

Diesel

"Meciul cu Rapid este important, e o bătălie mare, dar nu un război. Ca să cîştigăm războiul, adică titlul, mai avem multe bătălii de dat. Cert este că această partidă este una de şase puncte. Dacă noi cîştigăm meciul ăsta, va fi greu pentru ei. Rapidul joacă cel mai frumos fotbal, este o maşină de pase. Noi sîntem diesel, ne urnim mai greu, dar şi cînd pornim nu ne mai oprim"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

 

Herea, apt

Mijlocaşul Ovidiu Herea, care din cauza entorsei suferite în meciul cu Oţelul a ratat mai multe şedinţe de pregătire ale giuleştenilor din această săp­tămînă, este apt pentru partida cu Dinamo. "Herea s-a antre­nat normal joi, cot la cot cu colegii săi, şi nu mai simte dureri în zona afectată", a spus Jose Peseiro. La antrenamentul de ieri-dimineaţă al "vişiniilor" nu a participat Vladimir Bozovic, care a fost menajat de Peseiro după ce, miercuri seară muntenegrea­nul a fost integralist în meciul amical disputat de "naţionala" ţării sale în Ungaria, scor 3-3.

 

Gabriel Tamaş a primit cartea verde

Gabriel Tamaş, pe care Dinamo l-a adus sub formă de împrumut pe o perioadă de un an de la AJ Auxerre, a primit ieri "cartea verde" de la gruparea franceză şi va putea evolua în meciul cu Rapid. Transferat de la Boavista Porto, Mourtala Diakite este şi el bun de joc pentru Dinamo în partida din Giuleşti, jucătorul din Mali, care a semnat cu "roş-albii" un contract pe trei ani, primind la rîndul său "cartea verde". "Am declarat că bugetul lui Dinamo este nelimitat şi ne-am ţinut de promisiune. Transfe­rul lui Tamaş nu mai credeam că se va realiza, îşi făcuse check-in-ul să plece înapoi la Auxerre. Fraţii Becali, Ioan şi Victor, au contribuit decisiv la aducerea lui Tamaş, dar a fost şi dorinţa jucătorului. Cînd a refuzat Celtic şi a spus că are nebunia de a o duce pe Dinamo în Liga Campio­nilor, a trebuit să fac tot posibilul să îl iau, pentru că el şi-a dorit enorm să revină în Ştefan cel Mare. Ştiam ce sentimente nutreşte el faţă de Dinamo, indiferent de bani şi de echipă, nu s-ar fi dus în altă parte", a declarat ieri, la sport.ro, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. Un alt fost jucător al lui Dinamo pe care Borcea vrea să-l readucă în "Groapă", Cosmin Contra, a spus ieri că nu se pune problema să vină în România: "Acum nu vin, deşi Cristi insistă. Mi-am prelungit deja contractul cu Getafe, iar preşedintele clubului spaniol nici nu vrea să audă de o despărţire. O soluţie pntru Dina­mo ar putea fi însă Francisco Moli­nero, un fundaş dreapta de valoare, care a jucat cu mine la Atletico Ma­drid. Ultima oară Molinero a evoluat la Mallorca, dar sezonul acesta ei nu se mai bazează pe el. Molinero ar vrea să plece şi cred că ar fi un transfer bun pentru Dinamo".

×
Subiecte în articol: sport dinamo meci rapid meciul tamaş peseiro