x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - “Gata cu balamucul!”

RAPID - “Gata cu balamucul!”

de Marius Mihalcea    |    07 Noi 2008   •   00:00

Căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei, aşteaptă cu interes rezultatul discuţiilor dintre George Copos şi Fathi Taher. “La ei este cheia. Dacă se vor înţelege, ne vom lua banii”, crede cel mai vechi component al grupării de lângă Podul Grant.



Derby-ul de duminică cu Steaua îi găseşte pe rapidişti cu buzunarele goale. O stare de fapt care nu este deloc pe plac jucătorilor lui Jose Peseiro. Ajunşi la capătul răbdării, aceştia sunt decişi să urmeze toate căile legale ca să-şi recupereze banii. Iar primul pas în acest sens l-ar putea face chiar săptămâna viitoare, când cei mai mulţi dintre ei şi-ar putea depune memorii la FRF.

SEMNALE FAVORABILE

“Mai mulţi dintre colegii mei vor să facă memoriu la FRF, însă, din ceea ce ştiu, nici unul nu urmăreşte să devină liber de contract, ci doar să-şi primească drepturile financiare”, a spus ieri Maftei. Căpitanul “vişiniilor” este totuşi optimist că situaţia se va rezolva în scurt timp: “Miercuri am avut cu toţii o discuţie cu preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, domnul Constantin Toma, şi cu vicele Alexandru Bunea, iar dânşii ne-au dat semnale că lucrurile se vor reglementa în cel mai scurt timp. Repet, este vorba doar despre semnale, nu promisiuni, dar e bine şi aşa decât dacă n-ar fi vorbit nimeni cu noi”. Jucătorilor rapidişti nu le-au fost achitate salariile adiacente lunilor septembrie şi octombrie, datoria clubului faţă de aceştia fiind în momentul de faţă de circa 500.000 de euro.

“STELIŞTII NU SUNT OBOSIŢI”

În ceea ce priveşte meciul cu Steaua, Maftei a spus că datele problemei nu vor fi altele decât la precedentele confruntări dintre cele două echipe, chiar dacă trupa din Ghencea a avut un program foarte greu în ultima perioadă: “Eu nu sunt de acord cu cei care spun că steliştii sunt obosiţi. E adevărat că au avut numai meciuri unul şi unul, sâmbăta trecută au jucat cu Dinamo, apoi miercuri cu Lyon, în Liga Campionilor, dar la un Rapid – Steaua nu poate fi vorba de oboseală. De fapt, nimic nu contează, pentru că nici noi nu ne gândim acum la bani. Mai mult, Steaua este în foame de victorie, fiindcă nu a mai câştigat de mult timp, nu-şi permite să mai piardă un meci”. Are Rapidul totuşi vreun atu în faţa Stelei? “Binenţeles! Jucăm pe teren propriu şi vom avea de partea noastră suporterii, care sunt convins că ne vor încuraja din primul până în ultimul minut. Acest aspect este cel mai important, nu ne interesează dacă domnii Taher şi Copos vor veni la meci, vrem doar ca ei să se înţeleagă, să fie linişte la echipă şi să se termine tot balamucul ăsta. Dacă batem Steaua, reintrăm în lupta pentru titlu.”

Arbitrează Alexandru Tudor

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat ieri componenţa brigăzii de arbitri care va oficia la meciul Rapid – Steaua, programat duminică, de la ora 21:30, în etapa a 14-a a Ligii 1. Aceasta este formată din Alexandru Tudor – la centru, şi din asistenţii Aurel Oniţa şi Octavian Şovre. “Meciul va fi condus de Tudor şi sper să nu mai fie incidente ca la partida din returul sezonului precedent. Să sperăm că jucătorii îi vor oferi publicului un spectacol pe măsură. Pe moment nu ştiu cine va fi al patrulea arbitru, normal vorbisem cu Cristi Balaj, dar el a zis că nu prea ar vrea. Colţescu nu va fi rezervă”, a declarat preşedintele CCA, Gheorghe Constantin. Tudor, care a condus marţi la centru partida FC Barcelona – FC Basel, scor 1-1, din etapa a patra a grupei C a Ligii Campionilor, a spus: “Orice brigadă internaţională din România ar fi putut să conducă Barcelona – Basel. Nu sunt diferenţe, fotbalul românesc este apropiat de cel european. Oricum, este uşor să arbitrezi nişte echipe care se preocupă direct de fotbal şi mai puţin de alte lucruri”.

“Nu mi-e teamă de nici un jucător de la Steaua, chiar dacă toţi sunt valoroşi. Noi trebuie să ne facem treaba cât mai bine şi să câştigăm acest meci”

Vasile Maftei


“Văd că jucăm bine când e scandal, atunci să o ţinem tot într-un scandal şi să luăm titlul. O victorie cu Steaua ar veni foarte bine pentru noi”

Nicolae Manea - director tehnic

×
Subiecte în articol: sport steaua