x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID / În pragul falimentului

RAPID / În pragul falimentului

de Marius Mihalcea    |    19 Feb 2009   •   00:00
RAPID / În pragul falimentului

Gruparea de lângă Podul Grant trebuie să facă rost urgent de 4,5 milioane de euro. Altfel, îşi va pierde jucătorii, care, neplătiţi, pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract, şi va fi retrogradată în eşalonul secund. 



Rapid l-a vândut pe Boya în Franţa, a scăpat de costisitorul Peseiro, care a ajuns între timp la cârma naţionalei Arabiei Saudite, dar tot nu şi-a rezolvat problemele financiare. Rămas pe baricade, directorul general al clubului, Grigore Sichitiu, a tras ieri un semnal de alarmă: "Este un moment greu pentru noi, Rapidul se sufocă, până acum nu s-a rezolvat problema la nivelul acţionarilor dintre domnii Copos şi Taher. De asemenea, din Consiliul de Administraţie şi-au dat demisia şi ultimii doi membri, Toma şi Nedelcu. Am rămas singuri, dar, înainte de a se trage clopotele, eu cred că Rapid încă poate strânge oameni cu bani lângă el".

Care e soluţia ieşirii din criză? "E nevoie de 4 milioane şi jumătate de euro pentru licenţă, salariile jucătorilor pe lunile ianuarie şi februarie, trebuie plătiţi impresarii şi trebuie să lămurim situaţia financiară dintre Fathi Taher şi club", a spus Sichitiu. Ce se va întâmpla însă dacă nu se vor găsi urgent aceşti bani? "Începând de azi ne putem trezi ca toţi jucătorii să fie daţi afară din case, iar creditorii să apară pe la Pro Rapid.

27 FEBRUARIE, TERMENUL-LIMITĂ
Mai mult decât atât, începând de săptămâna viitoare, după data de 27 februarie, orice jucător poate depune documentele pentru a deveni liber de contract, pentru că nu a fost plătit. Îi anunţ, astfel, pe acţionari că este posibil să nu mai avem jucători la primul meci din 1 martie, cu Gloria Bistriţa. Apoi, avem aproape 25 de litigii şi reclamaţii la diverse tribunale sau pe linia FIFA şi la comisiile FRF." În ciuda faptului că situaţia pare a fi fără ieşire, Sichitiu a încheiat într-o notă optimistă. "Să fie clar că eu nu voi semna niciodată falimentul acestui club! Această echipă se poate bate pentru primele locuri, iar jucătorii sunt de admirat pentru felul în care s-au comportat în cantonamente", a declarat oficialul.

6-0 cu CS Buftea

Giuleştenii s-au impus ieri cu scorul de 6-0 în faţa divizionarei secunde CS Buftea, într-un meci de verificare ce a avut două reprize a câte 50 de minute şi s-a disputat la baza Pro Rapid. Golurile "alb-vişiniilor" au fost înscrise de Şt. Grigorie (’47), J.P. Pinto (’52, ’81), Călin (’58 – autogol) şi de Ioniţă (’90, ’100). Diferenţa la finalul primei părţi a jocului a fost minimă, chiar dacă antrenorul Marian Rada a folosit o garnitură apropiată de cea standard, compusă din: A. Marinescu – V. Maftei, R. Fernandes, M. Constantin, Bozovic – Şt. Grigorie, C. Lazăr, N. Grigore, Herea – Djalovic, Pitbull. În repriza a doua au evoluat: E. Andrade (’80 Kassaly) – Păun, Iencsi, Şt. Mardare, Perjă – Răduţă, Matei, Ivelja, Dobroiu – J.P. Pinto, Ioniţă. Accidentaţi, Cesinha, J.P. Andrade, Spadacio, E. Dică şi D. Bratu nu au putut fi folosiţi, iar portarul Urko Pardo nu mai intră în vederile lui Rada. Ultimul joc-test al rapidiştilor înaintea startului returului de campionat va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, în deplasare, cu Oţelul.

"Lui Emil Dică şi lui Nicolae Grigore le-am plătit banii din buzunarul meu, fiindcă altfel deveneau liberi. Consider că sunt doi jucători valoroşi, care ne pot ajuta"   
Grigore Sichitiu - director general Rapid

×
Subiecte în articol: sport rapid