x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid: Începe Târgul Giuleşti

Rapid: Începe Târgul Giuleşti

de Marius Mihalcea    |    16 Feb 2009   •   00:00
Rapid: Începe Târgul Giuleşti

În cele mai puţin de două săptămâni care au mai rămas până la reluarea campionatului şi, implicit, până la în­che­­i­e­rea perioadei de mercato, oficialii grupării de lângă Podul Grant vor căuta să scape de cât mai mulţi dintre jucători.



În fruntea listei celor care ar urma să părăsească Giuleştiul în această iarnă se află portarul Urko Pardo. Adus în vară de la Iraklis Salonic cu scopul de a-l înlocui pe Dani Coman şi plătit cu 240.000 de euro pe sezon, spaniolo-belgianul nu numai că nu a reuşit să se impună în prima echipă, ci a comis o serie de gafe memorabile, care i-au costat pe rapidişti puncte preţioase.

"Trebuie să renunţăm la jucătorii care primesc foarte mulţi bani. Pardo e un jucător bun, dar la el salariul este problema şi trebuie să plece în altă parte", a declarat Marian Rada. De altfel, tehnicianul a admis că grija numărul unu a "alb-vişiniilor" până la începerea returului este aceea de a face rost de bani şi că vânzarea de jucători reprezintă calea cea mai la îndemână pentru atingerea acestui deziderat.

"Am spus-o de mai multe ori şi mă repet, salvarea clubului este primordială în momentul de faţă. Trebuie să primim licenţa, de aceea orice jucător poate să plece dacă există ofertă pentru el. Iar jucătorii care rămân trebuie să înţeleagă situaţia în care ne aflăm şi să dea totul pentru această echipă." Dacă nu-şi vor achita urgent datoriile pe care le au la bugetul de stat, cifrate la 1,8 milioane de euro, rapidiştii nu vor primi licenţa pentru sezonul viitor.

SĂRACI, DAR AMBIŢIOŞI
În ciuda crizei financiare în care se află clubul, rapidiştii vor să-şi treacă în palmares măcar unul dintre cele două trofee interne. "Obiectivele noastre sunt Cupa şi campionatul, pentru că suntem Rapid. E normal să avem obiectivele astea", a afirmat Rada. În ceea ce priveşte stagiul de pregătire efectuat în Turcia, la Antalya, antrenorul care l-a substituit pe Jose Peseiro a spus: "E greu de tras concluzii acum, dar pot spune că a fost o pregătire bună. Dacă ar fi mâine primul meci oficial n-aş avea multe dileme în alcătuirea primului unsprezece. Am mai multe variante pe fiecare post şi sunt mulţumit şi de cei patru jucători veniţi de la echipa a doua, Dobroiu, Răduţă, Bratu şi Păun. Dobroiu chiar poate fi numit golgeterul nostru în acest turneu. Mai sunt şi alţi jucători foarte buni la echipa a doua".

Negocieri cu Ivelja
Lotul Rapidului s-a întors sâmbătă seară din cantonamentul din An­talya. Singurii jucători străini care au revenit la Bucureşti împreună cu echipa au fost Spadacio, Pitbull şi Kassaly Daouda, restul alegând să-şi petreacă cele două libere acordate de antrenorul Marian Rada în ţările lor natale, împreună cu familiile. Altfel, Rada speră ca mijlocaşul sârb Djordje Ivelja, pe care l-a testat în turneul din Turcia, să accepte con­di­ţiile salariale ce-i vor fi propuse de conducerea clubului şi să semneze: "Pentru mine este un jucător valo­ros şi îl vreau la echipă. Dar nu ştiu dacă va rămâne, nu de­pinde de mine, trebuie să se înţe­lea­gă cu conducerea clubului. Ivelja a arătat că poate evolua şi 90 de mi­nu­te, chiar dacă vine după o pauză de nouă luni provocată de o acciden­tare. A jucat în naţionala Serbiei şi asta nu e puţin lucru". În cele patru meciuri amicale disputate în Turcia, Rapid a înregistrat trei victorii (1-0 cu Vors­kla Poltava, 1-0 cu MFK Kosice şi 2-0 cu Jagellonia) şi o înfrânfere (1-2 cu Şahtior). Giu­leş­te­nii vor relua pregătirile mâine, la baza Pro Rapid.

×
Subiecte în articol: sport