x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID / “Nu retrogradăm!”

RAPID / “Nu retrogradăm!”

de Marius Mihalcea    |    14 Ian 2009   •   00:00
RAPID / “Nu retrogradăm!”

George Copos a făcut o comparaţie între situaţia de acum şi cea în care se găsea gruparea de lângă Podul Grant la începutul anilor ’90, când a venit în Giuleşti ca investitor.



La Rapid domneşte haosul! Jose Peseiro ameninţă că va reclama clubul la FIFA dacă nu i se achită urgent drepturile financiare, jucătorii, şi ei neplătiţi de mai multe luni, se pregătesc sub comanda unui translator la primul antrenament din 2009, iar Şumudică, considerat unul dintre posibilii înlocuitori ai tehnicianului portughez, semnează cu CSM Ploieşti. Toate acestea nu-l sperie însă peste măsură pe George Copos. “Situaţia de acum de la Rapid este asemănătoare cu cea din ’92-’93, când am pre-luat eu clubul. Diferenţa este că eu am luat echipa de la retrogradare. Atunci era pe penultimul loc al clasamentului. Dar acum nu se va mai întâmpla aşa ceva. Chiar dacă este criză, Rapid nu va ajunge la retrogradare”, a spus ieri principalul acţionar al “alb-vişiniilor”. Soluţia ieşirii din criză din punctul de vedere al lui Copos? “Domnul Taher este preocupat de criza mondială, dar este preocupat şi de Rapid. Eu sunt optimist şi cred că în cele din urmă se va respecta contractul de anul trecut. Vreau să-l ducem la bun sfârşit. Pentru că acel contract, acea promisiune de vânzare-cumpărare, m-a încurcat şi pe mine foarte mult”, a mai afirmat Copos.  

BOYA VREA SĂ PLECE

Atacantul camerunez Pierre Boya, care a revenit ieri în România, a salutat plecarea lui Jose Peseiro, dar chiar şi aşa este hotărât să nu mai continue în Giuleşti: “Nu cred că Rapid a pierdut un antrenor mare. Cu Peseiro totul era normal la început, iar apoi totul a luat-o razna! M-am întors, pentru că mai am contract cu Rapid, dar nu cred că voi rămâne. Vreau să plec la o echipă mai bună dintr-o ţară mai bună, într-un campionat mai bun. Le urez succes colegilor mei, fiindcă vor avea un retur foarte greu”.

Şumudică s-a dus la CSM Ploieşti

Aflat pe lista posibililor înlocuitori ai lui Jose Peseiro, Marius Şumudică, fără angajament după ce s-a despărţit de divizionara secundă Progresul Bucureşti, nu a mai aşteptat clarificarea situaţiei din Giuleşti şi a dat curs ofertei pe care i-au făcut-o oficialii formaţiei CSM Ploieşti, locul 3 în seria I a Ligii a II-a la finalul turului. La CSM Ploieşti, unde va avea ca obiectiv promovarea, Şumudică i-a luat locul lui Vivi Răchită. Pentru că a mai pregătit în acest sezon o echipă din acelaşi eşalon valoric, Şumudică va ocupa în cadrul clubului ploieştean o altă funcţie decât cea de antrenor principal, după modelul Duşan Uhrin jr la CFR Cluj, cehul fiind adus ca şi consilier sportiv.

×
Subiecte în articol: sport rapid