x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - PAOK 1-0 / Revelionul Giulestiului

RAPID - PAOK 1-0 / Revelionul Giulestiului

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    03 Dec 2005   •   00:00
RAPID  -  PAOK 1-0 / Revelionul Giulestiului

Giulestiul a trait joi o seara istorica. Sub o ploaie ucigatoare si pe pe un teren foarte greu, trupa lui Razvan Lucescu a invins cu 1-0 pe PAOK Salonic si a obtinut calificarea in primavara europeana.

Dupa peste trei decenii de asteptare, Rapidul a reaparut in prim-planul fotbalului european. 14.000 de suporteri superbi au urlat de fericire dupa ultimul fluier al arbitrului, au savurat un spectaculos foc de artificii si au plecat acasa incantati ca echipa lor nu mai reprezinta un nume doar in Romania.

FERICIT. Razvan Lucescu n-a putut sa-si ascunda fericirea la finalul intalnirii, cand a fost purtat pe brate de jucatori, alaturi de care a dansat minute in sir la mijlocul terenului. "Dumnezeu mi-a oferit o noapte magica. Ma bucur pentru mine, pentru Rapid, pentru toti cei care au suferit in ultima perioada alaturi de noi. Pentru noi, azi este ziua Rapidului, o asteptam de foarte mult timp." Antrenorul Rapidului a dezvaluit ca patronul echipei, George Copos, a fost la pauza in vestiarul alb-visiniilor. "Nu am vorbit dupa meci, dar demult spunea ca este visul lui sa ajunga in primavara europeana", a completat Lucescu.

EROU. Sentimentele in randul jucatorilor rapidisti erau impartite intre surprindere si fericire. Omul decisiv pentru calificarea Rapidului, mijlocasul Maldarasanu, autor al golurilor din confruntarile cu Sahtior si cu PAOK, a declarat: "Nu ne asteptam sa ne calificam, dar s-a vazut ca se poate. Echipa a castigat datorita jucatorilor. Daca eu am marcat doua goluri este bine pentru mine. Imi place sa ma consider un jucator de echipa. Dupa meciul cu Sahtior, cand am iesit la incalzire la partida cu Sportul, am fost huiduit pentru declaratiile date, dupa incidentul din avion. Ma bucur ca, pana la urma, le-am dat peste nas suporterilor".

INTELIGENTA. Fundasul Marius Constantin a apreciat, la randul sau, ca nimeni nu se astepta ca Rapid sa se califice atat de repede. "Nu ne asteptam ca dupa trei meciuri sa avem noua puncte. La inceput speram doar la locul 3 in grupa. Ne-am mobilizat exemplar. In aceasta grupa am facut niste meciuri inteligente. Nu stiu unde o sa ne oprim in Cupa UEFA, speram cat mai sus", a spus Marius Constantin. Capitanul Vasile Maftei a declarat ca visa la primavara europeana de cand echipa a obtinut calificarea in grupele Cupei UEFA. "Cred ca daca am invins pe Feyenoord, putem bate orice echipa", a spus Maftei.

SUPORTERI
Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a stat in marea majoritate a timpului in picioare si s-a manifestat ca un adevarat suporter, sarind si scandand cot la cot cu fanii. "Am obtinut o victorie fara dubii. Suntem pregatiti pentru primavara europeana", a declarat acesta. Patronul George Copos era si el foarte satisfacut. "E o zi frumoasa pentru Rapid si o zi frumoasa pentru Romania. Asta e cea mai mare performanta din istoria clubului nostru. As vrea sa castigam si in campionat ca in Europa. Razvan a dovedit ca e un mare antrenor." Pentru calificare, jucatorii vor primi cate 12.000 de dolari.

DEZAMAGITI
Presa greaca a folosit, in general, un ton critic la adresa celor de la PAOK Salonic. "Visul a murit la Bucuresti", a titrat cotidianul Metrosport, care a notat ca "PAOK nu a reprezentat o amenintare pentru Rapid, iar sperantele de calificare in faza urmatoare s-au evaporat". Ziaristii de la Sportnet au fost mai directi: "PAOK a dezamagit la Bucuresti. Nu exista scuze. Cei care au luptat in ploaie au fost cei 2.500 de suporteri greci. In finalul primei parti, PAOK a primit lovitura drept in inima. Autor, Maldarasanu. Vinovat, portarul Fernandes".

LA LOCUL 1
La data de 14 decembrie, la Stuttgart, Rapid va incerca sa-si apere primul loc in clasamentul grupei G. Pentru a ramane in frunte si a evita o posibila intalnire in "16-imi" cu una dintre echipele clasate pe locul 3 in Liga Campionilor, giulestenii nu trebuie sa piarda la o diferenta de scor mai mare de un gol.

×
Subiecte în articol: sport rapid paok