x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - UTA: 2-3 / Un vagon pentru baremul arădean

Rapid - UTA: 2-3 / Un vagon pentru baremul arădean

01 Mai 2008   •   00:00

"Avem voie să vorbim de Liga Campionilor, cînd Real Madrid a anunţat buget de 260 de milioane de euro, atît cît România nu a făcut împrumut la banca mondială? Astea sunt lucruri comice că ne pregătim pentru Liga Campionilor" • Ionuţ Chirilă



Rapid a pierdut ultimul meci susţinut pe teren propriu în actualul sezon al Ligii I, după ce a fost învinsă, cu scorul de 3-2 (1-2), de UTA, rezultat în urma căruia arădenii, deja retrogradaţi, au realizat baremul pentru Liga a II-a.

Pentru Rapid au marcat: Boya '19, '45+1, în timp ce pentru UTA au înscris Cr. Todea '26, Hora '60, Ibeh '73.

Camerunezul Pierre Boya a deschis scorul în minutul 19, marcînd primul gol al Rapidului cu capul, de la şase metri, după centrare de pe stînga a lui Despotovici.

Cristian Todea a restabilit egalitatea, în minutul 26, cînd a marcat la vinclu de la 25 de metri, prinzîndu-l pe portarul Dani Coman puţin ieşit din poartă.

Pierre Boya a marcat din nou, în minutul 45+1, cînd a înscris de la 12 metri, după o pasă de la Despotovici.

Adrian Hora a restabilit egalitatea în minutul 60, cînd a marcat din 4 metri, după o centrare a lui Hidişan de pe dreapta.

Scorul a devenit 3-2 pentru arădeni în minutul 73, cînd nigerianul Ibeh a înscris cu capul după un corner executat de pe dreapta de Hidişan.


Ionuţ Chirilă: "N-am avut azi şase titulari, am avut probleme în atac, unde nu aveam cu cine să joc, dar am făcut un joc bun şi am demonstrat că această echipă a început reconstrucţia încă de acum. Cred că ai mei au fost mai motivaţi. Îmi pare rău pentru Rapid, mai ales că am şi lucrat aici şi am lăsat în urmă cîţiva jucători. Spunem adio Diviziei Naţionale, sperăm ca peste un an să ne întoarcem, şi să rezistăm mai mult aici".

"Le-am spus jucătorilor mei şi s-a demonstrat că acest campionat s-a echilibrat în jos, a devenit foarte slab. Atît timp cît Rapid pierde cu Universitatea Cluj, Dinamo cu Dacia Mioveni în Cupă şi Steaua la Iaşi, ştiam că şi noi putem spera la mai multe pe Giuleşti. Este foarte bine că avem şase echipe în cupele europene, dar fotbalul nostru a scăzut. Suntem ţinuţi sus doar de imaginea lui Mutu şi Chivu. Avem voie să vorbim de Liga Campionilor, cînd Real Madrid a anunţat buget de 260 de milioane de euro, atît cît România nu a făcut împrumut la banca mondială? Astea sunt lucruri comice că ne pregătim pentru Liga Campionilor"


Marian Rada: "Am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem niciodată şi nu pentru că avea o miză, ci pentru jucători, care trebuiau să arate că trebuie să rămînă la Rapid în continuare. Într-un fel este o evaluare a situaţiei actuale. Vom vedea ce va fi în vară, cînd va fi mult de lucru. Azi a fost o atitudine care nu-i onorează pe niciunul dintre cei 13 jucători folosiţi şi mulţi dintre ei chiar au arătat că nu merită să poarte tricoul alb-vişiniu. Sunt inconştienţi, nu-şi dau seama ce se va întîmpla în vară, cînd vor fi schimbări radicale. Îmi pare rău de ei, am crezut că sunt mai ataşaţi de club, dar m-am înşelat. Nu o să-i nominalizez, o să-i nominalizez în vestiar şi oricum se va afla. Atitudinea jucătorilor a fost o problemă, nu se respectă pe ei şi apoi culorile acestui club. Nu pot să pierzi lamentabil cu Universitatea Cluj şi acum cu UTA. Aradul ne-a luat şase puncte în campionat şi asta spune totul".


În ultimele 20 de minute ale partide, căpitanul Vasile Maftei a fost fluierat şi înjurat de suporterii de la tribuna a II-a. La finalul partidei, singurii jucători care au salutat publicul au fost Săpunaru, Coman şi C.Lazăr.


Rapid Bucureşti: 1. Coman - 21. Săpunaru, 24. Maftei, 4. Leonard, 91. Bozovici - 10. E. Dică (15. C. Lazăr '63 ), 18. N. Grigore, 16. Herea, 7. Cesinha - 11. Boya, 9. Despotovici (29. Buga '54). Antrenor: Marian Rada.

UTA Arad: 12. Mîrne - 17. Mihuţ, 6. Chiţa, 4. Buican (29. Marincău '46), 20. Simao - 15. Hora, 16. R. Mărginean, 18. Cr. Todea, 26. Ibeh - 10. Hidişan, 11. M. Ilie (24. R. Iacob '78). Antrenor: Ionuţ Chirilă.

Cartonaşe galbene: Boya '62 / Hora '43, M. Ilie '70, Mărginean '73, Mîrne '87, Hidişan '89

  • Mediafax








×
Subiecte în articol: sport rapid