x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapidul la pământ

Rapidul la pământ

de Daniel Stan    |    16 Apr 2009   •   00:00
Rapidul la pământ
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Dinamoviştii au întregit tabloul semifinalelor Cupei, după ce au reuşit să revină de la 0-1. Mai mult, chiar dacă au rămas în inferioritate, "câinii" au învins în final cu 4-2, "dubla" lui Marius Niculae din repriza secundă fiind decisivă.

Partida de aseară a fost precedată de mici şicane, dinamoviştii nefiind de acord, în calitate de organizatori, ca Rapid să evolueze într-un alt echipament decât cel roz. În cele din urmă, s-au acceptat tricourile vişinii, iar giuleştenii au intrat decişi să spele ruşinea acelui 0-3 din campionat.

Au deschis scorul prin Costin Lazăr ('11), însă până la pauză ritmul a fost impus de Dinamo. Este adevărat, "câinii" au egalat cu multă şansă, prin autogolul stupid al lui Perjă ('19), iar golul de 2-1 reuşit de Boştină ('37) a venit pe fondul unui joc superior al elevilor lui Mircea Rednic.

După pauză, Marius Niculae a reuşit o "dublă", a doua sa reuşită venind în inferioritate, după eliminarea lui Torje ('76). Golul din final al lui Joao Paolo Andrade nu a mai contat decât pentru statistică. "Am demonstrate că am fost mai buni decât Rapid şi în campionat, şi în cupă. Le mulţumesc jucătorilor pentru această victorie. Rapid ne-a surprins la început, dar am reacţionat imediat, iar în repriza secundă am controlat jocul în totalitate", a declarat, la final, Mircea Rednic.

"Poate am greşit şi eu, poate şi jucătorii, dar acest lucru îl vom analiza. Este o pată neagră pentru club acest eşec în faţa lui Dinamo venit după un altul în campionat", a precizat şi Marian Rada, antrenorul Rapidului. Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc azi.

INCIDENTE ÎNTRE FANI
În drumul spre Piteşti, între grupuri ale celor două rivale au avut loc incidente în zona Autogării Militari, aproape de ieşirea din Bucureşti, spre DN1. Totul a pornit după ce suporterii dinamovişti aflaţi într-un autocar au observat mai multe maşini cu susţinători ai alb-vişiniilor. "În deplasarea lor către Piteşti, în zona Autogara Militari, suporterii dinamovişti, aflaţi în autocare, au blocat mai multe maşini personale cu fani ai Rapidului, între cele două tabere având loc o altercaţie, suporterii rapidişti fiind în inferioritate. Au fost o bătaie generală, iar în incident a fost avariată şi o maşină a Jandarmeriei", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru.

TIMIŞOARA, CU EMOŢII
Formaţia FC Timişoara s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins ieri pe Gloria Bistriţa cu scorul de 2-0. Gruparea pregătită de Gabi Balint s-a impus pe final prin golurile realizate de Magera ('90) şi Curtean ('90+2), însă cel mai bun jucător de pe teren a fost portarul bănăţenilor, Pantilimon, care a reuşit să-şi ajute echipa în cel puţin cinci situaţii-limită.


Program sferturi
MARŢI
CFR CLUJ - Pandurii 1-0
Peralta ('44)

Unirea Urziceni - FC VASLUI 0-2
Wesley ('30), Genchev ('78)

IERI
FC TIMIŞOARA - Gloria Bistriţa 2-0
Magera ('90), Curtean ('90+2)

DINAMO - Rapid 4-2
Perjă (aut.'19,) Boştină ('38), M. Niculae ('67, '80)/ C. Lazăr ('11), J.P. Andrade ('90+3)

Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în semifinalele competiţiei.

 

"Întotdeauna am respectat adversarul, iar Rapid ne-a pus probleme. Toate speculaţiile de blat sunt nefondate, iar asta s-a demonstrat. De acum contează fiecare meci, iar la final se va trage linie şi vom vedea unde suntem"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Nu mai este nimic de spus după acest rezultat, mai ales că a venit după o altă înfrângere în campionat în faţa lui Dinamo. Trebuie să ne pedepsim toţi, dar mă aşteptam la o ambiţie din partea jucătorilor"
Marian Rada, antrenor Rapid

×
Subiecte în articol: sport