x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapidul nu opreste in Germania

Rapidul nu opreste in Germania

de Sorin Anghel    |    16 Mar 2006   •   00:00
Rapidul nu opreste in Germania

La capatul unui meci dramatic, Rapid a reusit, gratie golului marcat in deplasare de Mugurel Buga, sa se califice in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Hamburg a invins cu 3-1, scor insuficient pentru a opri traseul european al Rapidului, sarbatorit in strada de mii de oameni.

HAMBURG - RAPID 1-3 / Inaintea nemtilor


Dupa ce in tur a invins cu 2-0 in Giulesti, echipa lui Razvan Lucescu s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA datorita golului inscris in deplasare.

Rapid devine astfel prima echipa care ajunge in aceasta faza a competitiei dupa 1989, cand Victoria Bucuresti era eliminata de Dinamo Dresda. Tragerea la sorti a meciurilor din sferturi va avea loc maine.

MECI. Gazdele au inceput meciul in forta, reusind pana la pauza sa anuleze avantajul luat de giulesteni in tur. Buga a inscris imediat dupa pauza si in acel moment Hamburg mai avea nevoie de doua goluri pentru a se califica. Au mai reusit decat unul, desi pe final au atacat chiar si cu portarul, si partida a fost prelungita cu mai bine de cinci minute.

REACTII. Dupa meci, presedintele clubului giulestean, Dinu Gheorghe, era incantat de faptul ca fotbalistii lui Razvan Lucescu au rezistat cu succes presiunii impuse de gazde. "Este extraordinar ce ni se intampla, este cea mai frumoasa infrangere din istoria Rapidului. A fost o partida tensionata din minutul 1 pana in 96. A fost un moment delicat cand am primit golul al treilea la scurt timp dupa reusita lui Buga, dar baietii s-au mobilizat extraordinar. N-am vazut in viata mea o echipa atat de puternica din punct de vedere fizic cum este Hamburg", a spus oficialul, care nu crede ca toata lumea din tara se bucura de performanta Rapidului: "Daca nu am facut o bucurie unora, macar am facut un bine fotbalului romanesc".

BUCURIE. Pe Stadionul "AOL Arena" au fost prezenti si aproximativ 500 de suporteri romani, ale caror scandari au acoperit de multe ori pe cele ale galeriei gazdelor, dar mai ales pe final. In Bucuresti, in ciuda orei tarzii si a ninsorii destul de abundente, aproximativ 2.000 de fani rapidisti s-au strans in Piata Universitatii pentru a sarbatori calificarea.

FERICIT
"Nici nu mai stim pe ce lume suntem. Am reusit o performanta ametitoare. Am ajuns intr-un loc la care altii nici nu visau vreodata. Este o victorie a Romaniei, nu doar a Rapidului"
Razvan Lucescu
antrenor Rapid
ISTORIE
"Este extraordinar ce ni se intampla, este cea mai frumoasa infrangere din istoria Rapidului. N-am vazut in viata mea o echipa atat de puternica din punct de vedere fizic cum este Hamburg"
Dinu Gheorghe
presedinte Rapid

"RECUNOSC DATORIA LA STAT"
George Copos (foto) a recunoscut ieri, intr-un interviu acordat televiziunii nationale, ca gruparea giulesteana trebuie sa plateasca la bugetul statului aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru transferul lui Bratu la Galatasaray. "Transferul s-a facut corect, din pacate, venitul care a fost realizat trebuia platit in 2004. Este o diferenta de 10 miliarde de lei vechi pe care trebuie sa o platim la buget si cel care a facut aceasta greseala trebuie sa raspunda", a spus patronul Rapidului, deranjat de faptul ca anuntul ANAF a fost facut doar cu o zi inainte de meciul cu Hamburg. Potrivit unui comunicat de marti al ANAF, clubul Rapid nu a declarat in anul 2003 venituri de 1,65 milioane de dolari, bugetul statului fiind astfel prejudiciat cu 1,4 milioane RON.

Suporteri in strada - O noapte in alb si visiniu


BUCURIE. Petrecerea visinie a inceput la Beraria de langa Stadionul Giulesti si a continuat la Universitate
Performanta reusita de Rapid a scos azi-noapte mii de bucuresteni pe strazi. In ciuda ninsorii de afara, suporterii giulestenilor au dansat in Piata Universitatii, care a fost si de aceasta data lacasul fericirii. Fulare alb-visinii, claxoane la nesfarsit, steaguri uriase, toate acestea au putut fi vazute azi-noapte pe Bulevardul Magheru, de la Piata Romana pana la Universitate. Un contingent serios de suporteri a venit dinspre cartierul Giulesti, acolo unde este si stadionul eroilor care au reusit calificarea istorica de la Hamburg. "Ole! Ole! Te iubim, Rapidule!" si "Suntem peste tot acasa / Portile ni se deschid / Nu-i echipa mai frumoasa / Si iubita ca Rapid" s-a cantat in spatiul din fata Teatrului National.

NORMAL. In ciuda numarului mare de oameni care s-au strans la Universitate, circulatia rutiera s-a desfasurat in conditii normale. Sarbatoarea nu a fost una oarecare. Cei care au fost prezenti in centrul Capitalei au avut parte de un foc de artificii, moment in care multimea a inceput sa strige: "Sa vina cupa in Giulesti". Suporterii Rapidului au stiut sa isi respecte sarbatoare, preferand sa nu scandeze nici un cuvant impotriva rivalilor de la Steaua si Dinamo. (Ionut Paduraru)

REZULTATE
AS Roma, cu Cristi Chivu pe teren pana in minutul 86, a fost eliminata de Middlesbrough. Dupa 0-1 in tur, italienii au reusit o victorie cu numai 2-1, ceea ce a dus la calificarea englezilor. FC Sevilla a reusit sa se califice in fata celor de la Lille, castigand cu 2-0, dupa ce francezii au reusit sa invinga in tur cu 1-0.
×
Subiecte în articol: sport rapid