x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Real - Barcelona / Cu ochii pe El Clasico

Real - Barcelona / Cu ochii pe El Clasico

de Delia Gomoescu    |    21 Oct 2006   •   00:00
Real  -  Barcelona / Cu ochii pe El Clasico

Madrilenii trebuie sa stearga amintirea umilintei din sezonul trecut, cand au pierdut in fata marilor rivali, 0-3, chiar pe "Santiago Bernabeu", iar Ronaldinho a fost apludat de propriii lor fani.

Primul El Clasico al sezonului regaseste doua echipe cu stari de spirit diferite. Real Madrid vine inseninata de triumful de la Bucuresti, in timp ce Barcelona tocmai a bifat o infrangere in Liga Campionilor in fata lui Chelsea. Cu toate acestea, catalanii sunt la adapostul celor 5 puncte avans in Primera Division.

MAESTRUL. Ronaldinho ii explica islandezului Gudjohnsen (stanga) ce inseamna o confruntare Real - Barcelona

MAXIM. Gheorghe Hagi, singurul jucator roman care a evoluat la ambele formatii, confirma ca El Clasico este meciul meciurilor. "Cand vorbesti de Real - Barcelona faci referire la cel mai mare meci din lume. Tot ceea ce se intampla pe teren este la cel mai inalt nivel", a spus "Regele". Hagi considera ca este foarte greu ca o echipa sa mentina o linie constanta la varf. "Depinde de moment. Exista urcusuri si coborasuri. Anul trecut Barcelona a jucat cel mai bun fotbal din lume. Dar fotbalul bun al Realului trebuie sa vina pentru ca face parte din istoria si filozofia sa. Capello este un antrenor care castiga mereu si care stie ce trebuie sa faca pentru a castiga", a adaugat tehnicianul roman. Meciul va fi transmis in direct de B1 tv, si la el, din tribune va asista si Gigi Becali, invitatul presedintelui madrilen, Ramon Calderon.
BARCELONA FARA ETO’O
Anul trecut, Barcelona a invins cu 3-0 pe "Santiago Bernabeu", iar Ronaldinho, autor a doua goluri superbe, a fost aplaudat la scena deschisa de suporterii Realului. In acest an insa, brazilianul este departe de cea mai buna forma. In plus, antrenorul Rijkaard va trebui sa se descurce si fara Samuel Eto’o. Camerunezul este accidentat si va reveni pe teren cel mai devreme in februarie.
TELUL LUI NISTERLOOY
Ruud van Nisterlooy si-a propus un obiectiv pentru derby-ul de duminica: vrea sa inscrie in poarta Barcelonei un gol asemanator cu cel din partida cu Steaua. Pentru el, El Clasico n-are egal: "este cel mai mare derby din Univers. Nu-mi imaginam ca voi ajunge sa joc un asemenea meci. Poate doar atunci cand eram mic si ma uitam la televizor". Din atacul "albilor" va lipsi Ronaldo, suspendat.

×
Subiecte în articol: sport barcelona