x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Regele se intoarce acasă

Regele se intoarce acasă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    25 Iun 2007   •   00:00
Regele se intoarce acasă

Pregătirile Stelei au fost perturbate sămbătă, cănd antrenorul Cosmin Olăroiu l-a anunţat pe patronul Gigi Becali că are o ofertă de nerefuzat din Arabia Saudită. Pănă seara, Oli renunţase, iar Becali ajunsese deja la un acord cu Gică Hagi.
•
12:07Â Hagi, instalat oficial pe banca tehnica

Pregătirile Stelei au fost perturbate sămbătă, cănd antrenorul Cosmin Olăroiu l-a anunţat pe patronul Gigi Becali că are o ofertă de nerefuzat din Arabia Saudită. Pănă seara, Oli renunţase, iar Becali ajunsese deja la un acord cu Gică Hagi.

Imediat după ce s-a inţeles cu Olăroiu asupra unei despărţiri amiabile, Gigi Becali s-a indreptat direct spre Hotelul Iaki din Mamaia. Acolo il aştepta Gică Hagi, singura variantă luată in calcul pentru banca Stelei. După căteva ore de negocieri, patronul "roş-albaştri-lor" a părăsit stabilimentul. La Al Hilal, Olăroiu va semna un contract pe doi ani, urmănd a avea un salariu de 1,6 milioane de dolari pe an.

INŢELEGERE. Cei doi au ajuns la o inţelegere, visul celui mai mare jucător din istoria fotbalului romănesc, acela de a pregăti echipa sa de suflet, Steaua, fiind indeplinit. "Luni vine la Bucureşti să punem pe hărtie ce am vorbit. I-am zis: «Dacă vrei, semnăm pentru 20 de ani, că eu nu o să dau niciodată un antrenor afară. Mai mult, pe Hagi, care e naşul meu, cum să-l dau afară? (...) La Steaua, cănd ai ajuns pe locul 3, pleci singur. I-am spus: «Şi pe 5 dacă ai fi, n-am să te dau afară niciodată pe tine». Steaua are anumite canoane din care nu poţi ieşi. De obiectiv nici n-am discutat. I-am zis: «Tu ştii ce ai de făcut la Steaua. N-am să răspund eu in faţa oamenilor sau a presei. Tu singur ai spus că locul 2 nu e al Stelei. Deci este problema ta dacă ai să fii pe 2 sau pe 3", a declarat Gigi Becali.

STAFF. Printre colaboratorii lui Hagi nu se va afla Gabi Balint. "Nu va fi in staff, Gică a vorbit cu el, a spus că are un contract de comentator şi e angrenat acolo", a spus Becali. Unul dintre secunzi ar putea fi italianul Massimo Pedrazzini, cel care a lucrat in Ghencea cu Walter Zenga. Acesta a sosit ieri la prănz in Bucureşti, in acelaşi avion cu portarul brazilian Andrey Nazario. "Dacă Gică vrea să-l ţină secund, bine, dacă nu, va lucra altceva, dar tot la Steaua va fi. Eu cred insă că Gică se va inţelege cu Pedrazzini, şi e foarte bine pentru el, deoarece Pedrazzini este foarte agreat de jucători şi va fi la inceput un fel de liant intre bancă şi jucători", a spus Becali.

Fanii salută schimbarea

Fanii "roş-albaştri" au salutat, pe site-ul suporterilor, plecarea lui Olăroiu şi instalarea lui Gică Hagi. "In sfărşit a răsărit soarele şi pe strada noastră. Gata cu umilinţele, gata cu jocul cu fundul in poartă. Mai rău decăt cu Oli in mod cert nu are cum să fie", sună unul dintre sutele de mesaje postate pe www.fcsteaua.ro. "Oli a fost un mare antrenor, a avut performanţe şi trebuie să-i mulţumim. Dar cu Hagi antrenor şi Gică Popescu preşedinte e ceva unic", a comentat un alt suporter. "Elton n-a semnat incă cu Al Nasr, poate printr-o minune rămăne! Oli, du-te invărtindu-te şi ia-ţi şi copiii cu tine! Trăiască Regele", spun fanii, care au făcut şi un apel ca la primul antrenament al lui Hagi să fie prezenţi căt mai mulţi suporteri.

Gică Popescu, ofertat ca preşedinte!

După ce s-a inţeles cu Hagi, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, l-a contactat pe Gică Popescu, căruia i-a propus funcţia de preşedinte executiv al clubului. "Mi-a zis că e angrenat in unele afaceri cu nişte spanioli, dar, dacă ar putea fi inlocuit acolo, ar fi o mare onoare. I-am cerut să-mi dea un răspuns intr-o săptămănă. El vrea, insă trebuie să mai şi poată, pentru că, dacă intră preşedinte la un club de calibrul Stelei, se inhamă la lucru de dimineaţă pănă seara", a dezvăluit Becali o parte din discuţia telefonică pe care a avut-o sămbătă noapte cu Gică Popescu. Principalul acţionar al grupării din Ghencea este totuşi optimist, chiar dacă Baciul i-a cerut un timp de găndire: "E posibil ca in viitorul apropiat să fie şi Popescu preşedinte".

Antrenor scump

"Am vorbit cu Hagi, am spus toate detaliile, le-a acceptat şi el. Banii i-am negociat foarte repede. Eu am spus o sumă, el a spus alta, au fost chestii de bun-simţ. Doar suntem rude: naş, fin. Hagi va fi cel mai scump antrenor din Romănia, va lua cei mai mulţi bani din Romănia. Luni vine la Bucureşti să punem pe hărtie ce am vorbit, după care va fi prezentat ca fiind noul antrenor al Stelei"

Gigi Becali

Diplomaţie

"Pentru mine, această ofertă a fost o surpriză, a venit pe neaşteptate. Am discutat ceva, dar nu pot spune acum mai multe. Din punctul meu de vedere, Steaua are antrenor. Cănd Steaua va avea nevoie de mine voi anunţa ce am hotărăt. Mai discutăm pe luni"

Gică Hagi

Previziune

"După părerea mea e o mutare bună. Suporterii să aibă răbdare cu el. Hagi e un om serios şi un antrenor bun. Dacă e un om serios şi cinstit face treabă. Ştiam că, dacă Olăroiu va pleca, va fi pus Hagi"

Dumitru Dragomir

×