x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rezerve de lux

Rezerve de lux

de Daniel Stan    |    05 Iul 2009   •   00:00
Rezerve de lux

Gruparea din Ghencea merge ceas în turneul din Austria, reuşind al doilea succes, 2-0 cu Bohemians Praga, prin reuşitele rezervelor Szekely şi Toja. În acelaşi timp, adversara din turul 2 al Ligue Europa, Ujpest Dosja, a pierdut din nou, 0-3, cu austriecii de la Mattersburg.



Venirea lui Cristiano Bergodi a impus o altă mentalitate în lotul stelist. După 3-0 cu slovenii de la NK Celje, roş-albaştrii au bifat al doilea succes consecutiv în turneul din Austria, 2-0 cu cehii de la Bohemians Praga. Tehnicianul italian a fost supărat pentru evoluţia din prima parte, iar jucătorii intraţi după pauză au decis meciul. În special Szekely şi columbianul Toja, care au înscris golurile Stelei. La final, Szekely a caracterizat: "Este foarte important că am obţinut o nouă victorie, va trebui să păstrăm acelaşi tonus şi în viitoarele meciuri de pregătire. Sunt convins că vom juca din ce în ce mai bine. Totuşi, rămâne dezamăgirea că nu am intrat în Champions League, dar suntem în cărţi pentru Europa League, o competiţie devenită foarte importantă. Suntem în formă bună, dar este doar începutul. De noi depinde să continuăm la fel de bine". Mijlocaşul stelist s-a referit şi la Cristiano Bergodi: "Ne conectează la meciuri, ne explică fiecăruia în parte ce aşteaptă de la noi. A adus multă linişte la echipă, ce mai, comunicăm excelent cu Bergodi, este antrenorul ideal pentru Steaua". O mare problemă din lotul Stelei este Dayro Moreno, pe care patronul Gigi Becali l-a pus pe lista de transferuri, cerând un milion de euro pentru un transfer definitiv sau 300.000 de euro pentru un împrumut pe un sezon. În această situaţie, Bergodi îl avertizează în termeni duri pe Moreno, care nu s-a prezentat la pregătiri de două săptămâni: "Dacă, totuşi, se va întoarce la Steaua, Dayro va avea mult de tras pentru a mă convinge că merită să rămână în lot. Va avea viaţă grea. Nu e normal să nu te prezinţi la reunire, să te izolezi, să nu poţi fi contactat de nimeni". Proaspăta achiziţie a Stelei, polonezul Rafal Grzelak, nu a debutat în tricoul roş-albastru, nefiind încă pus la punct cu condiţia fizică, antrenându-se separat, la fel ca şi Daniel Bălan, un alt revenit în Ghencea. "Nu este nici o problemă cu Grzelak, se pregăteşte şi va intra în curând la jocuri. Este un fotbalist pe care ne bazăm sezonul viitor", a declarat preşedintele Valeriu Argăseală, sosit ieri la Klagenfurt, pentru a fi alături de jucătorii stelişti.

ADVERSAR. Paralel, ungurii de la Ujpest, adversara Stelei din turul 2 preliminar al Europa League, alternează evoluţiile din partidele de verificare. După un început rău, 0-2 cu necunoscuta echipă austriacă Admira Trenkwalder, compensată pe jumătate cu un 1-1 cu campioana Poloniei, Wisla Cracovia, maghiarii au călcat din nou strâmb, 0-3 cu Mattersburg. În ciuda acestui eşec, ungurii sunt optimişti în privinţa dublei manşe cu Steaua. "Până acum am jucat meciuri amicale cu adversari asemănători Stelei, dar în Europa League va fi altfel", consideră vedeta echipei, Tibor Tisza. Acesta a mai adăugat, referitor la prima manşă de la Bucureşti, din 16 iulie: "Din câte am înţeles, vor veni foarte muţi suporteri ai lui Ujpest la Bucureşti, vom avea multă energie. Dacă vom obţine un rezultat favorabil, cred că pe teren propriu putem tranşa calificarea". Noul antrenor al maghiarilor, scoţianul Willie Mc Stay, a comentat această perioadă de pregătire: "Cu Steaua va fi primul meci adevărat al meu la Ujpest".

×
Subiecte în articol: sport