x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Reziliere unilaterală

Reziliere unilaterală

de Marius Mihalcea    |    15 Apr 2009   •   00:00
Reziliere unilaterală
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Federaţia Română de Fotbal va rupe unilateral contractul pe care îl are cu Victor Piţurcă, după ce fostul selecţioner a refuzat oferta de 250.000 de euro care i-a fost făcută pentru o reziliere amiabilă.



Anunţul a fost făcut ieri de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. "Nu am ajuns la nici o înţelegere, avem puncte de vedere diferite. Dânsul consideră că mai sunt şanse matematice de calificare. Mi-a spus: «Îmi daţi toţi banii şi reziliem contractul», însă nu am putut ajunge la punct comun. Următorul pas nu ştiu care va fi, el probabil se va adresa unei comisii internaţionale, probabil la FIFA, pentru a face o plângere. Contractul FRF cu Piţurcă se va rezilia unilateral, pentru neîndeplinirea obiectivului, anume calificarea la Cupa Mondială.

Din punct de vedere juridic, săptămâna asta vom face toate demersurile", a declarat "Kaiserul", cel care a fost mandatat de preşedintele FRF, Mircea Sandu, să negocieze cu Piţurcă termenii în care va lua sfârşit raportul de muncă dintre părţi. Potrivit unei clauze din contractul parafat de FRF cu Piţurcă după turneul final al Campionatului European, din vara anului trecut, în cazul în care una dintre părţi rupe unilateral înţelegerea, aceasta trebuie să-i plătească celeilalte o compensaţie financiară în cuantum de 500.000 de euro.

PIŢI ÎL CONTRAZICE PE LUPESCU
Victor Piţurcă nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Lupescu, ci doar a negat faptul că nu a dorit să se ajungă la o reziliere pe cale amiabilă a contractului şi a anunţat că-şi va exprima punctul de vedere într-o conferinţă de presă care va avea loc într-una dintre zilele următoare.

Potrivit unor surse din anturajul fostului selecţioner, acesta solicită în schimbul rezilierii minimum 300.000 de euro. Piţurcă a fost demis de la cârma primei reprezentative a României la data de 9 aprilie, în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv al FRF, care a luat astfel act de rezultatele dezastruoase înregistrate de tricolori în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud. La mijlocul preliminariilor, România ocupă locul 5 în grupa a 7-a, cu numai 4 puncte din 15 posibile, după ce a pierdut cu Lituania (scor 0-3), Serbia (2-3) şi cu Austria (1-2), a remizat cu Franţa (2-2) şi a învins Insulele Feroe (1-0).

×
Subiecte în articol: sport