x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rivalitate la extrem

Rivalitate la extrem

de Daniel Stan    |    28 Apr 2009   •   00:00
Rivalitate la extrem
Sursa foto: Alex Hreniuc/Gazeta Sporturilor/Intact images

În prima semifinală a Cupei, Dinamo şi FC Timişoara se vor întâlni în această seară pe arena "Andrei Rădulescu" din Cluj, în direct la Antena 1, de la ora 20:45. Meciul se va disputa fără spectatori, iar timişorenii au ameninţat că vor boicota competiţia.



Lăsând la o parte duşmănia pe care un oraş întreg o are faţă de Dinamo, timişorenii au mai primit o lovitură tot prin intermediul marii rivele. Astfel, în urma bannerelor rasiste afişate de galeria dinamovistă în meciul de Cupă din "sferturi" cu Rapid, Comisia de Disciplină a decis ca roş-albii să joace o partidă fără spectatori. Iar acest lucru se va întâmpla chiar astăzi, în prima semifinală a Cupei României, când tribunele arenei "Constantin Rădulescu" vor fi pustii. Oficialii timişoreni au luat foc imediat, ameninţând cu boicotarea competiţiei. "Dacă vom ieşi pe teren şi vom vedea tribunele goale, ne vom întoarce la vestiare. Să joace ei", a tunat preşedintele şi principalul finanţator al bănăţenilor, Marian Iancu. "Foarte bine, pentru noi ar fi OK", a replicat şi acţionarul dinamovist, Vasile Turcu. În cele din urmă, partida se va disputa, iar cele două rivale la titlu se vor lupta şi pentru primul loc în finala Cupei.

DOLHA VA FI TITULAR

După ce au respirat uşuraţi când s-a stabilit că accidentarea lui Dolha nu a fost atât de gravă pe cât s-a părut iniţial, "câinii" au plecat cu moralul ridicat spre Cluj, înlocuitorul lui Lobonţ urmând a fi titular. "Este o competiţie care ne-a interesat întotdeauna, este normal să ne dorim victoria. Luptăm pe două fronturi, dar băieţii mei sunt profesionişti şi trebuie să facă faţă", a declarat antrenorul Mircea Rednic. Atacantul Claudiu Niculescu a precizat: "De acum scapă cine poate. Acum ne-o vom da parte în parte, cum se spune". Conducerea nu a anunţat premieri pentru o eventuală calificare în ultimul act al competeţiei, jucătorii urmând a fi plătiţi în funcţie de îndeplinirea obiectivului.

TIMIŞORENII JOACĂ!

În ciuda supărării lui Marian Iancu, timişorenii vor intra pe teren în meciul cu Dinamo, la mijloc fiind ambiţii mari, deşi preşedintele Gheorghe Chivorchian susţinea că va avea loc o şedinţă pentru a se stabili dacă vor accepta tribunele goale. "Nu dorim să călcăm greşit, nici în campionat, nici în Cupă", a mai adăugat Chivorchian. În cealaltă semifinală, CFR Cluj va întâlni pe FC Vaslui, partida urmând a avea loc mâine, la Urziceni, de la ora 20:45, în direct la Antena 1.

Calvar pentru Lobonţ

După accidentarea gravă suferită în meciul cu Gloria Bistriţa, portarul lui Dinamo şi al echipei naţionale, Bogdan Lobonţ, a plecat în Belgia, la clinica celebrului doctor Martens, pentru intervenţia chirurgicală la genunchiul drept. La aceeaşi clinică s-au mai operat alţi trei dinamovişti, Florin Bratu, Ianis Zicu şi Cristi Pulhac. "În primul rând, mi-am luat cu mine soţia şi laptopul, dar sunt cu gândul la mesajele de încurajare pe care le-am primit din partea suporterilor. Mă bucur că sunt alături de mine", a declarat Lobby. "Pisica" nu va reveni în ţară imediat după operaţie, urmând a rămâne în Belgia până când medicii îi vor stabili programul de recuperare. Conform estimărilor, perioada de absenţă a lui Bogdan Lobonţ se va întinde până la finele acestui an.

"Şi pe noi ne afectează faptul că se va juca fără spectatori, nici eu nu împărtăşesc această decizie. Îmi pare rău de fanii ambelor echipe că nu pot participa la acest spectacol. Cred că totuşi noi am ieşit în pierdere"
Nicolae Badea - preşedinte Dinamo

PROGRAM

AZI
Ora 20:45 Antena 1
Dinamo - FC Timişoara

MĂINE
Ora 20:45 Antena 1
CFR Cluj - FC Vaslui

×
Subiecte în articol: sport