x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rivalitatile locale omoara echipa

Rivalitatile locale omoara echipa

26 Oct 2004   •   00:00

Daca anul trecut formatia din orasul Marii Uniri si-a capatat titulatura de revelatie a campionatului, sezonul acesta, Apulum risca sa intre in istorie. Acest lucru nu va fi posibil insa prin rezultatele echipei, ci din cauza situatiei financiare precare in care se gaseste clubul ardelean.

LUCIAN DOBRATER

Click pentru a mari
SCURTCIRCUIT. Patronul Emanoil Savin nu este sprijinit de factorii locali pentru a sustine financiar echipa, lucru ce pare sa-l determine sa renunte la finantare
Finantatorul Emanoil Savin, dezamagit ca nici un reprezentant al autoritatilor locale din Alba-Iulia nu a venit alaturi de el, a anuntat ca se gandeste sa retraga echipa din campionat la finalul turului. DIVORT. Dupa ce formatia pregatita de Alexandru Pelici a pierdut meciul din ultima etapa, cu Otelul, scor 2-0, Savin a purtat o discutie cu jucatorii sai. "Nu va mai primesc la hotel, nu ati jucat nimic si nu mai aveti ce face in continuare decat sa jucati ultimele cinci etape si sa deveniti liberi de contract. Echipa se va desfiinta la iarna, nu sunt bani si nu se mai poate continua astfel", a spus Emanoil Savin, patronul gruparii ardelene. Imediat dupa terminarea meciului de la Galati, jucatorii ar fi trebuit sa plece la hotelul lui Savin de la Busteni si sa ramana acolo pana miercuri, cand vor juca la Ploiesti cu Dacia Unirea Braila, in optimile Cupei Romaniei. Insa, in urma discutiei cu Savin, fotbalistii au fost nevoiti sa revina la Alba-Iulia.

ORGOLII. Motivul pentru care Emanoil Savin nu este sprijinit il reprezinta rivalitatea dintre oamenii care se afla in fruntea principalelor organe de conducere din orasul Marii Uniri. "Primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, imbraca haina Partidului Democrat, in vreme ce la carma judetului, pe post de prefect, se afla Mugurel Sarbu, de la PSD", a declarat directorul sportiv al ardelenilor, Vasile Florea, incercand sa explice situatia.

SARACI, DAR CINSTITI

Vestea ca echipa s-ar putea desfiinta dupa incheierea campionatului nu i-a intristat chiar foarte mult pe jucatorii lui Apulum. Acestia nu si-au mai primit banii inca de la inceputul campionatului, iar, in cazul in care formatia din Alba-Iulia va disparea, ei ar deveni jucatori liberi, lucru care i-ar ajuta sa isi gaseasca mai usor alte contracte. In clipa de fata, fotbalistii care imbraca tricoul lui Apulum nu primesc din partea clubului nici macar o masa pe zi. Directorul tehnic Stelian Gherman a anuntat deja ca va depune un memoriu la LPF prin care solicita sa i se restituie datoriile.

×
Subiecte în articol: sport savin