x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mii de fani asistă la Ronald Garros în ciuda vremii răcoroase

Mii de fani asistă la Ronald Garros în ciuda vremii răcoroase

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2024   •   19:20
Mii de fani asistă la Ronald Garros în ciuda vremii răcoroase

Mii de spectatori au trecut de porțile Roland Garros sub un cer înnorat, cu câteva intervale de soare, pentru a asista la Openul Franței, al doilea turneu de Grand Slam al anului, care a început duminică în vestul Parisului.

Pălăriile Panama și ochelarii de soare au fost puse deoparte într-o dimineață răcoroasă, dar ar putea fi necesare mai târziu, când se așteaptă ca temperaturile să atingă 22 de grade Celsius.

În timp ce Rafa Nadal, din nou în formă și de 14 ori campion, s-a întors la Roland Garros și va juca luni împotriva lui Alexander Zverev, al patrulea favorit, fanii parizieni s-au adunat pentru a urmări meciul dintre fostul număr unu mondial, Naomi Osaka, și Lucia Bronzetti, în meciul inaugural de duminică de pe terenul Philippe-Chatrier, scrie Reuters.

Compatriotul lui Nadal, spaniolul Carlos Alcaraz, al treilea favorit al turneului, care este cotat să cucerească primul său turneu de la Roland Garros, în ciuda faptului că abia recent a scăpat de o accidentare la antebraț, îl întâlnește pe americanul J.J. Wolf în al doilea meci de pe teren.

„Îmi doresc foarte mult să văd un american care să ajungă departe, dar cred că Alcaraz va călca pe urmele lui Nadal”, a declarat Jake, un fan american din New York, care a asistat la primul său Open al Franței.

„Este din Spania și a jucat foarte bine în diferitele turnee la care a participat. A câștigat U.S. Open, a câștigat Wimbledon și cred că va veni pentru Openul Franței”.

Campionul de la Marsilia și Dubai, Ugo Humbert, este speranța Franței pe tabloul masculin din acest an și a fost în acțiune împotriva lui Lorenzo Sonego pe Suzanne Lenglen, al doilea teren de concurs al sălii, unde a fost instalat un nou acoperiș retractabil.

Cu Caroline Garcia, Richard Gasquet, Chloe Paquet și Corentin Moutet, care au jucat mai târziu, fanii francezi au fost prezenți în număr mare.

„În acest an, începem din prima zi, așa că sperăm să vedem câțiva jucători francezi, ceea ce nu se întâmplă când mergi în mijlocul săptămânii”, a declarat fanul local Alex Lefevre, care vine cu fiul său de opt ani.

„Îl vom urmări și pe Alcaraz, dar unul dintre cei pe care îi vom urmări este Nadal. Să vedem dacă trece de primul tur. Dacă Zverev îl poate învinge, are o șansă bună să câștige turneul”.

Fostul campion Stan Wawrinka și vicecampionul din 2016, Andy Murray, vor încheia lucrările într-o zi cu 40 de meciuri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: roland garros fan tenis