x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Muntenegru 4-0: Marcăm, dar nu cu atacanţii!

România – Muntenegru 4-0: Marcăm, dar nu cu atacanţii!

de Daniel Stan    |    01 Iun 2008   •   00:00
România – Muntenegru 4-0: Marcăm, dar nu cu atacanţii!
Sursa foto: Cristi Preda/

Orice ar face Victor Piţurcă, salvarea vine tot din a doua şi a treia linie. Aseară au înscris doi mijlocaşi ofensivi, Mutu şi Dică, şi un apărător, Ghionea.

Orice ar face Victor Piţurcă, salvarea vine tot din a doua şi a treia linie. Aseară au înscris doi mijlocaşi ofensivi, Mutu şi Dică, şi un apărător, Ghionea.


Stadion: “Steaua”

Spectatori: 5.000

Arbitri: Al. Tudor – Ad. Vidan, N. Marodin

România: Lobonţ – Contra, Tamaş, R. Ştefan, Raţ – Fl. Petre, Cociş, M. Rădoi, Chivu, Mutu – Ma­rica. Au mai jucat: Ghionea, Dică, Săpunaru, Codrea, Moţi, Ad. Cristea, D. Niculae, Stăncioiu, M. Popa, M. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă

Muntenegru: M. Bozovici – Pavicevici, Pejovici, M. Jovanovici, Tanasijevici – Burzanovici, Boşcovici, Drincici, V. Bozovici – dalovici, Vucinici. Antrenor: Zoran Filipovici

Ultima verificare a “tricolorilor” înainte de plecarea la EURO a început foarte prost. În primul minut, arbitrul Alexandru Tudor a dictat penalty pentru Muntenegru, la un fault al lui Tamaş asupra lui Vucinici.


DESCĂTUŞARE. Numai că Bogdan Lobonţ a parat lovitura executată de aceeaşi vedetă a oaspeţilor, şi totul a rămas în normal. Şi a început iureşul. Logic, Mutu a deschis balul în minutul 15, şut fără şansă pentru portarul muntenegrean, fără ca Piţurcă să clintească. A făcut totuşi schimbări, iar golul a venit de pe “bancă”: noul introdus Ghionea a marcat cu capul, după un corner al lui Florentin Petre (’48), şi de aici a fost simplu. Un alt venit de pe bancă, Nicolae Dică, eternul golgeter al Stelei, a dus scorul la 4-0 cu două reuşite de manual, lăsînd un selecţioner pe gînduri. Dilema? Cu cine vom ataca la Campionatul European? Marica a fost inexistent, Mutu şi Dică sînt totuşi doar mijlocaşi ofensivi. Mai este o săptămînă pentru lămuriri. Per total, na­ţionala este proaspătă, în ciuda adversarului modest care a călcat aseară gazonul din Ghencea.

 

Respect pentru “Săgeată”

Referitor la ofertele pe care Ma­rius Niculae le-a primit de la Di­na­mo şi Sporting Lisabona, condu­cerea lui Inverness a reacţionat. “M-am săturat să aud despre Ma­rius unde ar putea să joace se­zo­nul viitor, asta la numai cîteva ore după ce a fost selecţionat în naţionala României pentreu EURO. Este incredibil, Sporting Lisabona, fosta sa echipă, îl do­reşte, dar el se află sub contract cu Inverness. Este un moment inoportun ca jucătorul să fie de­ranjat cu astfel de oferte fără rost. Cer tuturor să facă un pas înapoi, nu numai din respect pentru el, cît mai ales pentru noi. Este o competiţie sportivă şi clubul nostru niciodată nu a făcut aşa ceva”, a declarat directorul sportiv al grupării scoţiene, Graeme Bennett. Fostul atacant al lui Dinamo mai are contract un an cu Inverness şi susţine că nu vrea să plece la o altă formaţie: “Sînt sub contract cu un club şi îl voi respecta. Dacă sînt dorit de o ală formaţie, voi pleca doar dacă va fi bine pentru Inverness”. Atacantul naţionalei mai este dorit şi de Dinamo, care i-ar putea oferi un salariu stagional de 300.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport