x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România, prima victorie la CM de handbal din China

România, prima victorie la CM de handbal din China

05 Dec 2009   •   00:00
România, prima victorie la CM de handbal din China

Naţionala de handbal feminin a României a învins astăzi, la Suzhou, reprezentativa similară a statutului Chile, cu scorul de 51-17 (20-7), în meciul de debut din cadrul grupei C preliminare a Campionatului Mondial din China.



Debutul României la Campionatul Mondial din China, în compania handbalistelor din Chile, a reprezentat mai degrabă un antrenament cu public, înaintea confruntărilor mai puternice, cu Ungaria şi Norvegia. Jucătoarele antrenate de Radu Voina au tratat serios meciul de debut (11-2, min. 11), chiar dacă valoarea adversarelor era net inferioară, arătând că nu vor ierta nimic în lupta pentru medalii. Problema învingătoarei nu s-a pus niciun moment, Ionela Stanca făcând ravagii pe contraatac (6 goluri marcate în primele nouă minute de joc), în timp ce defensiva României a fost imposibil de trecut pentru handbalistele chiliene. Tricolorele au făcut spectacol, cu numeroase goluri din aeriene, dar au avut şi momente de deconcentrare, care nu au pus însă în pericol primul succes obţinut în grupa C, de la Suzhou, care i-a permis antrenorului Radu Voina să ruleze tot lotul. Toate jucătoarele care au intrat pe teren au marcat în poarta chiliană.

Marcatoarele echipei României au fost Stanca 10 goluri, Nechita 8, Vărzaru 6, Vădineanu 5, Geiger 4, Fiera 3, Puşcaşu 3, Manea 3, Moldovan 3, Lecuşanu 3, Neagu 2, Amariei 1, în timp ce pentru Chile au punctat Feuchtmann 5 goluri, D. Canessa 4, Musalem 3, Vera 2, Flores 2, Cajas 1.

Victoria a fost dedicată căpitanului Cristina Vărzaru, care a împlinit astăzi 30 de ani, urmând ca duminică să fie serbată o altă componentă a naţionalei, Florina Chintoan (24 de ani).

În primele două meciuri ale zilei de sâmbătă s-au înregistrat rezultatele: Franţa-Brazilia 20-22 (grupa A) şi Angola-Australia 39-9 (grupa B).

Programul celorlalte meciuri din grupele preliminare în prima zi la CM din China este următorul:

Grupa A

13.00 Suedia-Congo

15.00 Germania-Danemarca

Grupa B

13.00 Austria-Tailanda

15.00 Rusia-Ucraina

Grupa C

13.15 Norvegia-Japonia

15.15 Ungaria-Tunisia

Grupa D

11.30 Spania-Coasta de Fildeş

13.30 China-Argentina

15.30 Coreea de Nord-Kazahstan.

Duminică, de la ora 15.15, România va juca împotriva Japoniei, în cel de-al doilea meci din grupa C.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, împreună cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupă principală, iar cele din grupa C, împreună cu cele din D, vor forma a doua grupă principală. În semifinale se vor calific echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Campioana mondială en-titre este Rusia, care în finala ediţiei din 2007 (Franţa) a învins Norvegia, cu 29-24, în timp ce medalia de bronz a revenit Germaniei, care a dispus de România în finala mică, la limită, scor 36-35.

Naţionala României este singura din istoria handbalului feminin care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, având un bilanţ de o medalie de aur (1962) şi două de argint (1973 şi 2005).

Mediafax

×
Subiecte în articol: sport