x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Teama de ridicol

Rugby - Teama de ridicol

de Vlad Ionescu    |    29 Sep 2007   •   00:00
Rugby - Teama de ridicol
Sursa foto: LIONEL BONAVENTURE/

Romănia intălneşte astăzi Noua Zeelandă, in ultimul său meci la Cupa Mondială. Conştienţi că nu au nici o şansă să căştige, tricolorii şi-au propus doar să nu piardă la o diferenţă prea mare.

Romănia intălneşte astăzi Noua Zeelandă, in ultimul său meci la Cupa Mondială. Conştienţi că nu au nici o şansă să căştige, tricolorii şi-au propus doar să nu piardă la o diferenţă prea mare.

Un meci impotriva Noii Zeelande reprezintă un moment unic in cariera oricărui jucător. Cum nici unul dintre "stejari" nu a mai avut ocazia să-i infrunte pe celebrii "All Blacks", iar la această Cupă Mondială echipa noastră nu a impresionat, ba dimpotrivă, intălnirea de la Toulouse stărneşte in răndul tricolorilor ingrijorarea firească de a nu se face de răs in faţa celei mai puternice echipe din lume. "Trebuie să reuşim o partidă căt mai bună. In 2003 am pierdut cu 90 de puncte in faţa Australiei. Sper ca acum să fie altceva. Este clar că acest meci va fi cel mai dur pentru noi de la Cupa Mondială. Vreau să nu pierdem la mai mult de 70 de puncte diferenţă", a declarat căpitanul Sorin Socol.

DE PLĂCERE. Managerul Robert Antonin şi antrenorul Daniel Santamans au decis să arunce in luptă cel mai bun "15". Vor reveni printre titulari Tincu, Socol, Manta, Sărbu şi Brezoianu, dar vom avea şi un debutant, Ciuntu, care il va inlocui pe flancul drept pe Fercu. Formaţia Romăniei va arăta astfel: Dumitraş - Ciuntu, Gal, Gontineac, Brezoianu - Dimofte, Sărbu - Toniţa, Manta, Corodeanu - Petre, Socol - Florea, Tincu, Bălan. "Este cea mai bună echipă posibilă. Obiectivul e clar, să jucăm de plăcere şi să oferim un spectacol frumos. Să joci cu Noua Zeelandă este intotdeauna un moment special. Vom incerca să savurăm acest meci şi să facem tot posibilul să nu fim ridicoli", a spus Antonin. In tabăra cealaltă, antrenorul Graham Henry a atenţionat că Romănia nu trebuie ignorată şi că echipa sa nu va intra relaxată pe teren. "Este o partidă importantă şi pentru noi, şi pentru ei. Cu siguranţă vom incerca să jucăm căt mai bine", a declarat tehnicianul, care a anunţat nu mai puţin de 11 schimbări faţă de partida cu Scoţia. Meciul de la Toulouse (ora 14:00, in direct la TVR 2) este abia al doilea intre cele două echipe. Singurul de pănă acum s-a disputat in 1981, la Bucureşti, cănd neozeelandezii s-au impus greu, cu 14-6.

×
Subiecte în articol: sport