x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a pornit masinaria Henry

S-a pornit masinaria Henry

23 Iun 2004   •   00:00

Franta s-a impus fara prea mari probleme in fata Elvetiei si s-a calificat oarecum lejer in sferturile de finala.

Trupa lui Jacques Santini a beneficiat si de explozia vedetei Thierry Henry, extrem de discret pana la ora partidei de luni seara.

NEMULTUMIRE. In pofida succesului impotriva Elvetiei, francezii sunt destul de ingrijorati din cauza jocului care nu functioneaza la parametrii cu care a obisnuit campioana europeana en-titre. Mijlocasul lui Arsenal, Patrick Vieira, a lansat primul avertisment: "Daca vrem sa depasim sferturile de finala, va trebui sa jucam mult mai bine. Am terminat extenuati meciul cu Elvetia". Capitanul Zinedine Zidane a avut aceeasi opinie: "Ne-am atins obiectivul, dar n-a fost nimic perfect. Trebuie sa jucam mult mai bine. A fi perfect nu este asa de usor".

RECORD. Nascut din mama columbianca si tata elvetian, atacantul Elevtiei, Johan Vonlanthen l-a depasit pe englezul Rooney in topul precocitatii din istoria turneelor finale europene. In varsta de 18 ani, dar cu trei luni mai tanar, Vonlanthen a marcat luni impotriva Frantei, devenind cel mai tanar marcator de la Campionatele Europene. In urma sa se afla englezul Wayne Rooney si sarbul Dragan Stojkovici. Jucatorul elevetian se afla sub contract cu PSV Eindhoven. (Mihai Igirosanu)

×
Subiecte în articol: sport