x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-au bătut singure

S-au bătut singure

de Vlad Ionescu    |    10 Dec 2007   •   00:00
S-au bătut singure

Reprezentativa feminină a ţării noastre a cedat cu scorul de 34-31 in faţa Ungariei, după un joc in care, la un moment dat, au condus cu şase goluri! Pentru a evita Norvegia sau Rusia in sferturi, e obligatoriu să batem măine Germania.


CM HANDBAL - Romănia a suferit prima infrăngere in Franţa

Reprezentativa feminină a ţării noastre a cedat cu scorul de 34-31 in faţa Ungariei, după un joc in care, la un moment dat, au condus cu şase goluri! Pentru a evita Norvegia sau Rusia in sferturi, e obligatoriu să batem măine Germania.

După demonstraţia de forţă făcută in intălnirea cu Spania, fetele lui Gheorghe Tadici au dat primele semne de slăbiciune la acest Campionat Mondial, scăpănd printre degete o victorie care i-a fost mult timp la indemănă. Tricolorele au avut un inceput de meci perfect, desprinzăndu-se la 5-2 (’8) şi 14-8 (’23), moment in care in jocul nostru parcă s-a rupt ceva. In loc să profite de slăbiciunile adversarelor, romăncele au inceput să greşească din ce in ce mai mult, ceea ce le-a permis unguroaicelor să se apropie periculos.

Â

DEZASTRU. Dacă la pauză Romănia era incă in avantaj, scor 16-14, repriza a doua a fost una de coşmar pentru echipa noastră. Cu Adriana Nechita ca şi inexistentă pe extrema dreaptă, cu o apărare uşor de străpuns şi lipsite de luciditate in atac, romăncele au cedat psihic, nereuşind să-şi revină pănă la final. Unguroaicele au profitat din plin, Toth (14 goluri) şi Gorbicz (11) au inceput să inscrie din orice poziţie, iar rezultatul s-a intors cu 180 de grade. Golurile Romăniei au fost marcate de Lecuşanu (9), Luca (5), Maier (5), Beşe (4), Gălcă (4), Neagu (2) şi Nechita (2).

Â

CRITICI. "Am avut victoria in mănă. Au fost trei sau patru jucătoare care s-au blocat, au greşit nepermis. Au fost ratări incredibile in situaţii de unul la unu cu portarul. Principala vină e insă a apărării, pentru că nu ai voie să primeşti atătea goluri. Poate că acest duş rece ne va trezi", a declarat Gheorghe Tadici. Astăzi este zi de pauză, măine urmănd să se dispute ultimele meciuri din grupele principale. Naţionala Romăniei va intălni Germania, un meci crucial pentru stabilirea ierarhiei finale in grupa a II-a. In caz de victorie, Romănia ar ocupa unul din primele două locuri, ceea ce i-ar permie să evite o intălnire cu Norvegia sau Rusia in sferturile de finală. In cazul unui egal sau a unei infrăngeri lucrurile se complică, pentru că de pe locul al treilea vom avea parte de un adversar mult mai dificil.

Â

vlad.ionescu@jurnalul.ro

Â


Clarificări

Au fost stabilite deja şapte dintre cele opt echipe care vor evolua in sferturile de finală. Din grupa principală I şi-au asigurat calificarea formaţiile Norvegiei, Rusiei, Angolei şi Franţei. Norvegia, campioana Europei, este singura echipă care a căştigat toate meciurile disputate pănă acum, inclusiv derby-ul cu Rusia, deţinătoarea titlului, pe care a invins-o cu 22-21. Angola a dispus, ieri, de Macedonia, cu 33-25, devenind prima echipă africană care ajunge intre cele mai bune opt echipe ale lumii. Din grupa a II-a merg sigur mai departe Germania, Ungaria şi Romănia, singurul semn de intrebare fiind cine va ocupa locul al patrulea. Pentru această poziţie se bat Spania şi Coreea de Sud, ibericele avănd un punct in plus inaintea ultimei etape.

Â

×
Subiecte în articol: sport