x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sahtior ar vrea egal

Sahtior ar vrea egal

23 Noi 2004   •   00:00

Antrenorul roman ar fi multumit daca Sahtior ar scoate o remiza pe "San Siro" in fata lui AC Milan. La un scor de acest gen, italienii ar fi calificati in optimi, iar ucrainenii ar ramane in carti pentru locul 3.

DELIA GOMOESCU

OCAZIE. Milan a castigat cu 1-0 meciul tur de la Donetk, dupa ce ucrainenii au ramas in inferioritate in urma eliminarii lui Srna (stanga). Acum, "minerii" se pot revansa, mai ales ca "rosso-nerii" nu-l au pe Sevcenko
Sahtior Donetk se afla in fata unui meci decisiv pentru viitorul sau in Europa. "Minerii" lui Mircea Lucescu joaca in aceasta seara pe "San Siro" impotriva campioanei Italiei, AC Milan. Ucrainenii se afla in lupta directa pentru locul 3 cu Celtic Glasgow, formatia scotiana urmand sa intalneasca cea mai in forma echipa a momentului, FC Barcelona.

SPERANTE. Mircea Lucescu apreciaza ca si un rezultat de egalitate ar fi multumitor in confruntarea cu "rosso-nerii", mai ales ca un asemenea scor le-ar asigura italienilor calificarea in optimi. "Cu siguranta ca Milan joaca intotdeauna la victorie, dar un rezultat de egalitate le-ar fi suficient pentru a ajunge in faza urmatoare a Ligii Campionilor". Antrenorul roman spera ca jucatorii lui Sahtior sa fi depasit teama de a evolua impotriva formatiilor puternice: "Dupa primele patru meciuri din grupa ar trebui ca ei sa fie mai increzatori si sa nu se mai teama de adversari chiar daca sunt faimosi si puternici. Oricum, cred ca echipa a avut evolutii bune in partidele cu Milan si Barcelona, dar si in meciul tur cu Celtic".

ABSENTI. Pentru intalnirea din aceasta seara, Lucescu nu va conta pe doi dintre romanii lui Sahtior. Razvan Rat este accidentat, iar Cosmin Barcauan este suspendat, dupa cartonasul rosu primit in ultima confruntare cu scotienii. Exista insa si alti jucatori cu probleme medicale. "Matuzalem si Timosciuk sunt accidentati, dar primul si-a reluat pregatirile alaturi de echipa si este posibil sa joace. Din cauza absentei lui Rat, nu suntem pusi la punct pe partea stanga, dar pe acest post ma gandesc sa-l folosesc pe Lalatovici", a spus Lucescu. Pe de alta parte, Sahtior a scapat de cel mai periculos jucator al "rosso-nerilor", Andrei Sevcenko. Acesta acuza dureri musculare la piciorul stang, iar Carlo Ancelotti a decis sa nu riste, considerand ca va avea mai multa nevoie de jucatorul ucrainean in meciul de campionat cu Chievo.

BARCELONA, FARA LARSSON
In celalalt meci al grupei F, Barcelona joaca pe Camp Nou impotriva lui Celtic. Catalanii, ca si italienii de la AC Milan, au nevoie doar de un punct pentru a-si asigura calificarea. Lucru care nu pare deloc greu de realizat, mai ales ca elevii lui Rijkaard au demonstrat ca sunt in forma maxima, dupa ce au spulberat sambata, cu 3-0, pe Real Madrid. Partida le-a adus catalanilor si un necaz: l-au pierdut pe Henrik Larsson. Atacantul suedez a suferit o accidentare grava care il va tine departe de gazon 6 luni. Diagnosticat initial cu ruptura de cartilagiu, jucatorul a fost supus unei interventii chirurgicale, insa in timpul operatiei s-a constatat ca fotbalistul a suferit si o ruptura a ligamentelor incrucisate. In ultima etapa din grupe, Barcelona va evolua impotriva lui Sahtior, iar Milan cu Celtic. Daca scotienii si ucrainenii vor termina grupa la egalitate de puncte, echipa antrenata de Mircea Lucescu va ajunge in Cupa UEFA datorita faptului ca este avantajata de rezultatul intalnirilor directe.

MECIURILE DE AZI
GRUPA E
  • PSV Eindhoven - Arsenal
    Arbitru: Herbert Fandel (Germania)
  • Rosenborg - Panathinaikos
    Arbitru: Massimo de Santis (Italia)
  • Clasament: 1. Eindhoven 9 p; 2. Arsenal 6p; 3. Panathinaikos 5 p; 4. Rosenborg 1 p.

    GRUPA F
  • Barcelona - Celtic Glasgow
    Arbitru: Lubos Michel (Slovacia)
  • AC Milan - Sahtior
    Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)
  • Clasament: 1. Milan 9 p; 2. Barcelona 9 p; 3. Sahtior 3 p; 4. Celtic 3 p.

    GRUPA G
  • Anderlecht - Valencia
    Arbitru: Tom Henning Ovrebo (Norvegia)
  • Werder Bremen - Inter Milano
    Arbitru: Gilles Veissiere (Franta)
  • Clasament: 1. Inter 10 p; 2. Werder Bremen 9 p; 3. Valencia 4 p; 4. Anderlecht 0 p.

    GRUPA H
  • TSKA Moscova - FC Porto
    Arbitru: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania)
  • Chelsea - Paris St. Germain
    Arbitru: Rene Temmink (Olanda)
  • Clasament: 1. Chelsea 12 p; 2. TSKA Moscova 4 p; 3. PSG 4 p; 4. Porto 2 p.
  • ×
    Subiecte în articol: sport arbitru milan şahtior barcelona