x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sanse pentru Olimpiada

Sanse pentru Olimpiada

09 Mar 2004   •   00:00

Delegatia Romaniei s-a intors ieri in tara de la Campionatele Mondiale de atletism in sala de la Budapesta cu doua medalii de bronz.

Prima a fost obtinuta de saritorul la inaltime Stefan Vasilache, iar a doua de stafeta feminina de 4x400 de metri.

PREMIERA. Daca medalia lui Vasilache a insemnat prima distinctie obtinuta la un Campionat Mondial de atletismul masculin romanesc, fetele de la stafeta au reusit sa stabileasca doua recorduri nationale, atat cu timpul din semifinala, cat si cel din finala. Angela Morosanu, Alina Rapanu, Maria Rus si Ionela Tirlea au parcurs distanta in 3:30,06 minute, la doar o sutime de locul 2, ocupat de Belarus. Finalist la triplusalt, Marian Oprea a ocupat pozitia a cincea, sarind 17,19 metri. La lungime, Adina Anton nu a reusit decat locul 8 cu 6,43 metri, in timp ce Carmen Zamfir nu a trecut de semifinale in proba de 60 m garduri. Presedinta Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas-S.ter, s-a aratat multumita de rezultatele obtinute la Budapesta: "La competitie au participat 800 de sportivi din 150 de tari. Intr-un clasament final am ocupat locul 25, ceea ce ne da sperante mari pentru Olimpiada ".

DOPAJ. Referitor la cazul lui Vieru, suspendat pentru dopaj, Iolanda Balas crede ca aceasta nu este decat o pacaleala ieftina: "Investim bani in acesti atleti si cand incep sa mearga mai bine sunt suspendati. Cand vom avea si noi o lege a dopingului, vom ajunge in instanta". (Madalina Corbeanu)

×
Subiecte în articol: sport