x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal artificial / FC National - Steaua se incheie la Comisia de Disciplina

Scandal artificial / FC National - Steaua se incheie la Comisia de Disciplina

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    22 Mar 2006   •   00:00
Scandal artificial / FC National  -  Steaua se incheie la Comisia de Disciplina

Ecourile confruntarii din Cotroceni nu s-au stins inca. Daca stelistii au contestat dur arbitrajul, patronul Nationalului, Constantin Iacov, a lansat o adevarata avalansa de acuze la adresa ros-albastrilor.

Acuzele dure ale presedintelui gruparii din Parcul cu Platani au fost demontate atat dinspre Ghencea, cat mai ales de arbitri si de observatorul de joc. Directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, il va actiona in justitie pe Iacov.

ACUZE. Mai intai, Iacov a declarat ca il banuieste pe directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, care l-a cautat insistent la telefon pentru o tentativa de blat. Apoi a dezvaluit ca antrenorul Cosmin Olaroiu si capitanul Mirel Radoi l-ar fi lovit pe stoperul Cristian Sapunaru si pe un angajat al restaurantului din Cotroceni. Tot Iacov l-a acuzat pe managerul general al clubului din Ghencea, Mihai Stoica, de faptul ca ar fi intrat in cabina arbitrilor.

REPLICI. Cosmin Olaroiu a negat: "Au fost doar niste altercatii verbale care n-au degenerat." Mihai Stoica a infirmat si el spusele "bancarului". "Nu am intrat in cabina arbitrilor. Am discutat doar in drumul spre cabina si i-am spus arbitrului ca ne-a refuzat doua penaltiuri." Azi, Comisia de Disciplina a FRF va analiza memoriile aparute dupa acest meci: Steaua - impotriva lui Constantin Iacov, Nationalul contra Stelei si Dinamo - impotriva patronului Stelei, Gigi Becali, care ar fi spus ca "in spatele arbitrajelor ostile se afla Dinamo".

LAMURIRE
"Trebuia sa deschida telefonul si ar fi vazut ce voiam. Era sarcina lui de serviciu sa raspunda, pentru ca nu mai are pe nimeni langa el la club, iar invitatiile sunt tot la el. Asta voiam, niste invitatii. Era un gest de politete sa raspunda la telefon. Pana la urma am luat bilete. Ma gandesc sa-l actionez in justitie pe domnul Iacov"
Valeriu Argaseala
director executiv Steaua

RAPOARTE
Rapoartele intocmite de arbitrul de centru al meciului FC National - Steaua, Alexandru Deaconu, si de observatorul de joc, Dumitru Mihalache, nu contin nimic referitor la incidentele reclamate vehement de presedintele clubului din Parcul cu Platani, Constantin Iacov. Vicepresedintele LPF si presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul FRF, Alexandru Boc, a confirmat aceasta informatie. "Observatorul nu a consemnat nimic despre aceste incidente in raportul sau de joc, astfel ca acestea nu vor fi analizate de comisia noastra. Noi nici nu avem dreptul de a ne autosesiza", a declarat Boc.
OSPATAR
Conform aceluiasi Iacov, la finalul meciului, antrenorul si cativa jucatori ai Stelei, in frunte cu insusi capitanul Mirel Radoi ar fi agresat fizic pe unul dintre ospatarii angajati la restaurantul din complexul "BNR". In realitate, lucrurile nu au fost nici pe departe atat de grave. Respectivul ospatar era, de fapt, suporter al Stelei si in momentul in care fotbalistii ros-albastrii intrau la vestiare le-a strigat "Legumelor!", dezamagit de rezultat. El s-a retras rapid din zona dupa ce a primit cateva injurii din partea jucatorilor si a catorva membri din staff-ul tehnic al campioanei.
SANCTIUNI
Dupa erorile comise in partida de duminica seara, centralul Alexandru Deaconu si asistentul Nicolae Marodin au primit note destul de mari din partea observatorului Ioan Muresan. Deaconu a primit 6,70, in vreme ce Marodin a fost notat cu 7. Asta in conditiile in care media generala a notelor transmise de observatori pentru evolutiile arbitrilor din ultima etapa a fost de 8. Prestatia cavalerilor fluierului a fost analizata ieri dupa-amiaza de Comisia Centrala a Arbitrilor, care a si comunicat sanctiunile, cei doi arbitri, Deaconu si Marodin, fiind retinuti de la delegari pe perioada nedeterminata.
×
Subiecte în articol: sport iacov