x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scapam de Nedved

Scapam de Nedved

04 Aug 2004   •   00:00

Capitanul reprezentativei Cehiei a anuntat ca se va retrage din echipa nationala. Daca se va tine de cuvant, Nedved nu se va numara printre adversarii "tricolorilor" in partida din 9 octombrie, de la Praga.

DELIA GOMOESCU

Tricolorii ar putea scapa de unul dintre cei mai periculosi adversari din preliminariile CM 2006, cehul Pavel Nedved. Jucatorul lui Juventus a declarat ca intentioneaza sa renunte la nationala Cehiei pentru a se dedica in intregime echipei sale de club. Romania urmeaza sa intalneasca selectionata lui Karel Bruckner pe 9 octombrie, la Praga.

DECIZIE. Nedved a precizat ca i-a comunicat lui Bruckner intentiile sale si ca va oficializa decizia in cel mult o luna. "Nu mi se pare corect ca m-am accidentat la nationala in timpul Campionatului European si acum nu ma pot antrena cu Juventus, clubul care ma plateste", a spus cehul. Principalul motiv pentru care Nedved vrea sa paraseasca reprezentativa Cehiei este clar: "Vreau cupa cu urechi mari (n.r. - trofeul Ligii Campionilor). Dar ca sa-mi ating scopul trebuie sa dau totul pentru Juventus. Am vorbit deja cu Bruckner si intr-o luna cred ca totul va deveni oficial". Faptul ca cehul vrea cu orice pret sa castige Liga Campionilor nu este o noutate. El a ratat o prima posibilitate de a-si realiza visul in 2003, cand, suspendat fiind, nu a putut evolua in finala competitiei pierdute de Juventus in fata lui AC Milan, la penalty-uri.

INDISPONIBIL. Nedved s-a accidentat la Euro 2004 in timpul semifinalei cu Grecia si inca nu si-a revenit complet. "Acum pot alerga, dar nu pot lovi balonul. Speram sa revin inainte de prima mansa din turul trei preliminar, dar nu este posibil", a spus cehul. Juventus va evolua in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor cu invingatoarea "dublei" Djurgardens - Kaunas.

PICIOARE DE AUR

Nedved a primit luni seara la Monte Carlo trofeul "Golden Foot". Cehul a fost desemnat castigator in urma voturilor suporterilor din intreaga lume, desi concurenta a fost mare, printre contracandidati aflandu-se Beckham, Crespo, Davids, Figo, Kahn, Maldini, Romario, Ronaldo si Zidane. Nedved va avea astfel privilegiul ca amprentele picioarelor sale sa fie imprimate la Monte Carlo pe celebrul Champions Promenade alaturi de cele ale lui Rivera, Eusebio, Fontaine, Maradona, Platini, Di Stefano, Zoff si Roberto Baggio, castigatorul editiei precedente. Trofeul "Golden Foot" a inceput sa fie decernat anul trecut la initiativa printului Albert de Monaco si a cotidianului italian Gazzetta dello Sport. Pentru Nedved nu este insa prima distinctie pentru merite deosebite. In 2003, cehul a intrat in posesia "Balonului de Aur", trofeul care rasplateste cel mai bun fotbalist al anului in Europa.

OLANDA

In timp ce cehii il pierd pe Nedved, olandezii tocmai l-au instalat oficial pe Marco van Basten in postul de selectioner. Fostul jucator al Milanului are drept obiectiv calificarea la CM 2006, iar pentru a-si atinge scopul a promis ca va forma in cel mai scurt timp posibil o echipa "atractiva si ofensiva". Daca va rata calificarea la CM 2006, Marco van Basten nu va fi insa obligatoriu demis. "Un esec nu ar pune automat in pericol postul lui Marco", a declarat directorul Federatiei Olandeze de Fotbal, Henk Kessler. Succesorul lui Dick Advocaat va trebui in primul rand sa reconstruiasca nationala Olandei dupa ce mai multi jucatori din vechea garda, Jaap Stam, Marc Overmars, Michael Reiziger sau fratii Frank si Ronald de Boer, si-au anuntat retragerea din prima reprezentativa. "E clar ca va trebui sa fac mai multe schimbari, dar acest lucru nu ma preocupa pentru ca in Olanda sunt multi tineri fotbalisti talentati", a spus noul selectioner.

×
Subiecte în articol: sport nedved